Hoeveel calorieën worden er verbrand door 9 holes of 18 holes te spelen?

Golf is een geweldige vorm van lichaamsbeweging. Terwijl veel mensen die niet golfen het alleen als een vrijetijdsbesteding beschouwen zonder veel fysieke inspanning, kan een golfer veel calorieën verbranden door golf te spelen.

Hoeveel calorieën golfspelers tijdens een ronde worden verbrand, hangt echter af van een aantal factoren die de golfer controleert. De grootste factor die bepaalt hoeveel calorieën een golfer verbrandt tijdens een rondje golf, is de keuze om de baan te lopen of in een buggy te rijden.

Als een golfer ervoor kiest om te lopen tijdens het golfen – negen holes of 18 holes – dan gaan ze een aanzienlijk aantal calorieën verbranden.

De golfindustrie zegt graag dat een golfer maar liefst 2.000 calorieën zal verbranden bij het golfen als ze alle 18 holes lopen terwijl ze een golftas dragen – dat is meestal 10-15 kilo. – op hun rug. In feite is het lopen van een rondje golf alsof je een wandeling van tussen de 7 en 8 km maakt tijdens het backpacken. Het is veel werk!

Afhankelijk van hoeveel een volwassen golfer weegt, kunnen ze doorgaans tussen de 300 en 600 calorieën per uur verbranden tijdens het golfen als wandelaar. Dat kan veel gewichtsverlies betekenen voor een golfer die leert lopen in plaats van in een buggy te rijden.

In de loop van een ronde van negen holes, die doorgaans 2 tot 2,5 uur duurt, kan een golfer tussen de 600 en 1500 calorieën verbranden, afhankelijk van zijn gewicht, het gewicht van zijn tas, de topografie van de golfbaan (hoe veel heuvels en ups en downs zijn er). Voor een golf van 18 holes, die 4-5,5 uur kan duren, kan een wandelende golfer overal tussen de 1.200 en 3.000 calorieën verbranden.