DP World Tour

Triomfen en teleurstellingen: DP World Tour Q-School

Het was een ware golfclash op de DP World Tour Q-School Final Stage, waar spelers streden om hun kaarten voor het seizoen 2024. Terwijl enkelen triomfeerden en hun felbegeerde plekken veroverden, moesten anderen de pijnlijke realiteit van het missen van de cut onder ogen zien.

Onder de glorieuze winnaars van het speelrecht 2024 bevonden zich de Nederlander Darius van Driel, de Engelsman Tom Lewis, de Thai Kiradech Aphibarnrat (foto), de Zuid-Afrikaan Darren Fichardt en de Belg Mathis Besard die met trots hun DP World Tour-kaarten veroverden. Deze golfhelden zullen schitteren op de fairways van 2024, terwijl bekende namen zoals Lars van Meijel, Wil Besseling, Marc Warren en Alvaro Quiros de gelegenheid misten en teleurgesteld de baan verlieten.

Een waar hoogtepunt van het toernooi was de adembenemende prestatie van Freddy Schott. Op de laatste hole maakte hij een eagle en verzekerde zich daarmee van een twee slagen voorsprong, waarmee hij niet alleen het toernooi won, maar ook een felbegeerd plekje in de DP World Tour veroverde. Schott straalde van geluk en deelde zijn opwinding: “Ik wist dat het zou aankomen op de laatste paar holes. Het was een geweldige week, en ik dacht na drie of vier dagen: waarom niet voor de overwinning gaan? En dat deed ik.”

De Belg Besard voegde een vleugje flair toe aan het toernooi door een indrukwekkende afsluitende ronde van zes onder par te noteren, wat hem een gedeelde derde plaats opleverde. Ondertussen was het Tom Lewis die de golfwereld versteld deed staan met een opmerkelijke comeback. Met een verbluffende 10-onder 61 op de vierde dag kwam hij terug in de wedstrijd en veroverde uiteindelijk de zesde plaats. Lewis reflecteerde op zijn emotionele reis: “Ik heb wat ups en downs gehad in mijn carrière, en hopelijk kan dit een nieuwe start zijn.”

De golfwereld zal ongetwijfeld uitkijken naar het seizoen 2024, waar deze nieuwe en vertrouwde gezichten de fairways zullen betreden, klaar voor een golfavontuur vol actie en spanning.

De voor 2024 gekwalificeerde spelers: Freddy Schott, Filippo Celli, Sebastian Friedrichsen, Darius van Driel, Matthis Besard, Sam Jones, Tom Lewis, Sebastian Garcia, Haydn Barron, Kristian Krogh Johannessen, Jack Davidson, Jacques Kruyswijk, Renato Paratore, Andrew Wilson, Kiradech Aphibarnrat, David Ravetto, Pieter Moolman, Garrick Porteous, Nicolo Galletti, Joshua Berry, Benjamin Rusch, Jonathan Gøth-Rasmussen, Kristoffer Broberg, Rhys Enoch, Darren Fichardt, Jannik de Bruyn, Pedro Figueiredo, Søren Broholt Lind, Nicolai von Dellingshausen, Lauri Ruuska, Alfredo Garcia-Heredia, Joe Dean, James Nicholas.