DP World Tour

Geen vliegende start voor Joost Luiten en teleurstelling voor Rory McIlroy in Dubai

Rory McIlroy

De Jumeirah Golf Estates in Dubai waren het toneel van de openingsronde van het DP World Tour Championship. Voor zowel Rory McIlroy als Joost Luiten verliep deze ronde niet helemaal naar wens, met McIlroy op een 15e positie en Luiten helaas onderaan het klassement.

McIlroy wist zijn weg te vinden met 71 slagen, terwijl Luiten er 77 nodig had. Samen met Sami Valimaki en Nacho Elvira staat hij onderaan. Voor Luiten waren twee dubbel bogeys een van de boosdoeners voor zijn hogere score. Na een sterke afslag op hole 9 sloeg hij zijn tweede slag links van de green, wat resulteerde in nog eens vier slagen voordat hij de hole afrondde met een dubbel bogey. Op hole 17 ging het opnieuw mis. Zijn bal belandde in de bunker rechts van de eilandgreen, hij kwam er goed uit maar met drie putts volgde opnieuw een dubbel bogey. Daarnaast noteerde hij nog drie bogeys en twee birdies.

De leiding werd ingenomen door de Fransen Matthieu Pavon en Julien Guirrier, samen met de Deen Nicolai Hojgaard, allen met 67 slagen en 5-onder par. McIlroy, winnaar van de Race to Dubai, ligt vier slagen achter, terwijl drievoudig winnaar Jon Rahm vijf slagen terug is.

Hojgaard maakte een sensationele reeks birdies en deelde daarmee de koppositie na de eerste ronde van het DP World Tour Championship, terwijl Rory McIlroy niet kon voortbouwen op een sterke start in Dubai.

Hojgaard maakte vijf birdies in een reeks van zes holes tijdens zijn openingsronde van 67 slagen op de Jumeirah Golf Estates, waarmee de Ryder Cup-rookie bovenaan het klassement staat, samen met het Franse duo Julien Guerrier en Matthieu Pavon.

Adrian Meronk, die in september naast een Ryder Cup-captainskeuze greep ten gunste van Hojgaard, staat één slag achteraan op de gedeelde vierde plaats met Antoine Rozner en Jens Dantorp, terwijl het trio van Team Europe, Viktor Hovland, Tommy Fleetwood en Robert MacIntyre, na sterke starts allemaal binnen twee slagen van de leiding staat.

Race to Dubai-kampioen McIlroy maakte drie birdies in zijn eerste zeven holes bij zijn eerste start sinds het succes van Europa in de Ryder Cup, voordat hij uiteindelijk tekende voor een ronde van één onder par met 71 slagen, met Rahm nog een slag achter terwijl hij jaagt op een recordvierde overwinning in het evenement…