Topspelers Karlsson, Jaidee, Noren en Donaldson ook naar KLM Open

22 08 2016 jaidee

22 08 2016 jaideeRobert Karlsson, Thongchai Jaidee, Alex Noren, Jamie Donaldson en Victor Dubuisson staan op de inschrijflijst van het KLM Open golftoernooi. Het KLM Open wordt van 8 tot en met 11 september voor het eerst op golfbaan The Dutch in Spijk gespeeld.

De Thai Jaidee en de Zweed Noren staan in de top-50 van de wereldranglijst. Eerder werd al de deelname van andere spelers uit de top-50 bekendgemaakt, onder wie Chris Wood en Byeong Hun An.

Ryder Cup
De Engelse golfer Wood is al zeker van een plek in het Europese team voor de Ryder Cup, die eind volgende maand in de Verenigde Staten wordt gespeeld. De Fransman Dubuisson, Welshman Donaldson en Schot Gallacher speelden in 2014 nog voor Europa in de Ryder Cup en hebben hun komst naar het KLM Open aangekondigd. De Zweed Karlsson kwam meerdere keren voor Europa uit in de prestigieuze tweestrijd met de Verenigde Staten.

Tot de deelnemers aan het KLM Open behoren ook de Koreaan Y.E. Yang, die in 2009 als eerste Aziaat een major (US PGA Championship) won, zijn landgenoten Soomin Lee en Jeunghun Wang, de Italiaan Matteo Manassero en de Thai Kiradech Aphibarnrat.

Nederland-België
Het KLM Open staat dit jaar ook een beetje in het teken van Nederland-België, nu de zuiderburen onder anderen titelverdediger Thomas Pieters en zijn landgenoot Nicolas Colsaerts als troeven inbrengen. Pieters werd knap vierde op de Spelen in Rio en eindigde gisteren tweede in de Czech Masters. Zij zullen zo dicht bij huis er op gebrand zijn om van het KLM Open een Belgisch feestje te maken, terwijl Joost Luiten op zijn ‘trainingsbaan’ The Dutch een herhaling van 2013 voor ogen heeft.

Benieuwd
Andere oud-kampioenen Peter Hanson (2012), Simon Dyson (2006, 2009 en 2011), Ross Fisher (2013) en Maarten Lafeber (2003) willen evenzeer het succes uit het verleden evenaren.

‘Ik ben verheugd dat we in de breedte weer een heel sterk deelnemersveld kunnen presenteren’, aldus toernooidirecteur Daan Slooter. ‘Ik weet dat de spelers erg benieuwd zijn naar de nieuwe baan en de nieuwe elementen zoals Beat The Pro, die we dit jaar aan het toernooi hebben toegevoegd.’

Fotobijschrift: Thongchai Jaidee is een van de toppers, die hun komst naar het KLM Open hebben aangekondigd.(Foto: Golfsupport.nl)