Het eerste golfnieuws

TNT Dutch Open wordt het een toernooi van de Nederlanders

ImageAanstaande donderdag begint op de Hilversumsche Golfclub het TNT Dutch Open. Vorig jaar haalden slechts 3 Nederlanders de cut waarvan Rolf Muntz (foto) als beste in het toernooi eindigde. Muntz maakte over zijn 4 ronden 71, 68, 71 en 72 slagen op Noordwijk en eindigde toen met een totaal van 282 slagen (-2) op de gedeelde 32ste positie. Joost Steenkamer, de andere overgebleven pro, eindigde zijn toernooi op +5 (75, 64, 75, 75) op de 66ste plaats. De toen als enige overgebleven Nederlandse amateurspeler Niels Boysen, eindigde met een mooie 71 op de laatste dag van het toernooi op een totaal van 287 slagen (+3) op de 62ste plaats.

Opnieuw zullen er veel Nederlandse spelers aan het toernooi deelnemen. Naast Rolf Muntz, Maarten Lafeber en Robert-Jan Derksen komen onder andere St?phane Lovey, Niels Kraaij, Ralph Miller, de debuterende professional Guido van der Valk, Joost Steenkamer en Niels Kraay aan start.

De Nederlandse Golf Federatie heeft vier amateurs laten afvaardigen naar het TNT Open: Inder van Weerelt, Sander van Duyn, Maarten Slootmaekers en Niels Boysen.

De Engelsman Warren Bennett, die vorig jaar als leider de laatste dag was ingegaan, begon de druk die Bernhard Langer (Duitsland) steeds verder opvoerde, goed te voelen. Na een gelijk aantal slagen van 269 (-15) moesten Langer en Bennett op de Noordwijkse Golfclub een play-off spelen. Op de eerste de beste extra hole had Bennett drie puts nodig. Hij miste een eenvoudige put van nog geen meter. Het werd voor de toen 43-jarige Langer zijn eerste overwinning sinds bijna vier jaar.