Het eerste golfnieuws

St?phane Lovey finisht als beste Nederlander in Sybrook Classic

ImageNa twee dagen van het Sybrook Classic, een toernooi op de EPD Tour, is St?phane Lovey (foto) als beste Nederlander in het toernooi ge?indigd. Met 73 en 69 slagen kwam zijn totaal op 142 slagen (-3). Lovey pakte naast het prijzengeld ook opnieuw wat punten voor het algemene klassement van de EPD Tour waar hij nu 7e staat.

De spelers hadden veel last van de wind op de baan. Maar de scores logen er niet om. Er waren opnieuw veel spelers die hun ronde onder par konden spelen.

John Woof eindigde op de 14e plaats met 73 en 71 slagen. De amateurspeler Thomas Yland eindigde op de gedeelde 18e plaats, hij speelde na zijn ronde van 70 slagen een ronde van 77 voor een totaal van 147 slagen (+3). Michiel Janbroers eindigde met dezelfde score en kon wel prijzengeld mee naar huis nemen hetgeen niet gold voor Yland.

Van de Nederlandse spelers die ook nog wat prijzengeld pakten eindigde Xavier Ruiz Fonhof als gedeeld 18e, Dajs Bos als gedeeld 26e en Hiddo Uhlenbeck als gedeeld 31e. Uhlenbeck won naar alle waarschijnlijkheid ook nog een dagprijs omdat hij de laagste ronde had gespeeld van een groep spelers die voor de eerste ronde 78 slagen en hoger nodig hadden. Uhlenbeck had op de 2e dag van het toernooi slechts 70 slagen nodig.

De nummer 1 werd bijna zoals verwacht de Duitser Marcel Haremza met 133 slagen (-11). Het werd trouwens wel een Duits onderonsje want van de beste 10 spelers waren er 6 met deze nationaliteit.