Het eerste golfnieuws

Thomas Yland beste Nederlander in Sybrook Classic

ImageNa de eerste dag van het tweedaagse toernooi het Sybrook Classic, een toernooi op de EPD Tour, is Thomas Yland met een score van 70 slagen de beste Nederlander in het toernooi. Yland, nog amateur, had voor de par 72 baan 70 slagen nodig en kwam daarmee op -2 voor het toernooi en dat is goed voor de gedeelde 6e plaats. Michiel Janbroers speelde zijn ronde in level par en staat daarmee als een na beste Nederlander op de gedeelde 14e plek.

Jules Kappen, St?phane Lovey en John Woof delen met 73 slagen de 21e plaats. Een van de pro?s van Burggolf Purmerend Danny Balvert speelde zijn ronde in 74 slagen (+2) en deelt met onder andere de Nederlanders Dajs Bos en Xavier Ruiz Fonhof (foto) de 28e plaats.

In een groepje spelers op +3 (75 slagen) bevinden zich de Nederlanders Huite Hak en de amateurspeler Frank Willems. Met +4 delen Hayo Bensdorp en MJ Boekel de 44e plaats.

51e staat Brian Schutz met 77 slagen, Schutz was duidelijk na zijn ronde: ?Ik heb goed gespeeld maar als de puts niet willen vallen dan moet je niet zeuren maar oefenen.?

Arnoud van Opijnen staat met 78 slagen 58e, met 79 slagen delen John Boerdonk, Vincent Rijk en Hiddo Uhlenbeck de 63e plaats. De laatste had een erg onstuimige ronde, birdies, bogis en een tripple bogey stonden er op zijn kaart.

Met 66 slagen (-6) staat de Duitser Marcel Haremza op de 1e plaats. Tweede staat eveneens een Duitser Jochen Lupprian met 68 slagen. De Belg Arnaud Langennaeken staat 3e met 69 slagen.