Het eerste golfnieuws

Opvolger Tiger Woods naar Hilversum

ImageEen vijftal spelers komt naar het TNT Open op een ?special exempt?. Dit zijn de Amerikanen Matt Kuchar (foto) en Jerry Pate plus de Zuid-Afrikanen Rory Sabatini, Greg Kamps en James Kingston.

Van hen is de 24-jarige Matt Kuchar een bijzondere gast. De student van Georgia Tech was in 1997 de opvolger van Tiger Woods als amateur-kampioen van de Verenigde Staten. De huidige nummer ??n van de wereld won die titel driemaal voor hij de overstap maakte naar de profs.

Kuchar mocht na die triomf tussen de groten van het golfspel deelnemen aan The Masters en US Open van 1998. Hij speelde zeer opvallend en eindigde als 21e en 14e. Dit presteerde zelfs Woods niet toen hij nog amateur was. In 1998 verloor Kuchar wel de titel US Amateur Champion aan de Spanjaard Sergio Garcia.

Kuchar voelde aanvankelijk niets voor een bestaan als golfprofessional, maar na een korte, weinig lucratieve loopbaan in de verzekeringsbranche maakte hij in 2001 toch de overstap. Met succes. Op sponsorinvitaties boekte hij zulke goede uitslagen dat hij zijn spelerskaart van de US PGA Tour veroverde. Dit jaar behaalde hij in de Honda Classic zijn eerste profzege. Op de Amerikaanse moneylist klom hij op naar de 28e plaats.