Tiger Woods wint de 2019 editie van The Masters!

Wat een comeback en wie had dat verwacht? Velen hoopten op een nieuwe major winst voor Tiger Woods en wat deed hij, hij won opnieuw en wel de Masters 2019! Hij leek tot de 18e hole emotieloos maar de ontlading kwam nadat hij zijn laatste putt maakte en daarmee het toernooi won!

Onder het toezien van zijn moeder en zijn kinderen kon hij eindelijk zijn handen de lucht in gooien en zijn caddie bedanken! Daarna was het zijn zoon en dochter die hem in de armen vielen en zijn moeder die haar gelukwensen overbracht. Met de bogey op 18 bracht Woods zijn score op 13-onder par en daarmee bleef hij 1 slag voor de nummers twee Dustin Johnson, Xander Schauffele en Brooks Koepka die daarmee gedeeld tweede werden.

En Francesco Molinari waar eindigde hij? Molinari zag op twee holes, de 12e en de 15e, zijn bal het water in verdwijnen en met twee dubbel bogeys onder andere in zijn rond eindigde hij met 11-onder op de gedeelde 5e plaats.

In het WGC Matchplay Championship van een aantal weken geleden liet Woods al zien in perfecte vorm te verkeren. Hij won het toernooi dan wel niet maar iedereen zag dat het blessureleed tot verleden tijd behoorde.

Voor Woods werd het zijn 15e Major overwinning in zijn carrière en waarbij hij ooit door rugproblemen door een diep dal moest en daar nu gelukkig overheen is.

Meeste Major overwinningen:

Jack Nicklaus: 18
Tiger Woods: 15
Walter Hagen: 11
Ben Hogan: 9
Gary Player: 9
Tom Watson: 8
Bobby Jones: 7
Arnold Palmer: 7
Gene Sarazen: 7
Sam Snead: 7
Harry Vardon: 7