Hij is er eindelijk de golfbal met een chip erin!

OnCore Golf, een innovatieve golfbalfabrikant en CHIP’d, een Internet of Things (IoT) bedrijf dat zich richt op het introduceren van slimme baltechnologie is een partnerschap aangegaan om de uiteindelijke ontwikkeling en commerciële lancering van GENIUS te versnellen een golfbal met een brein.

De hersenen van de slimme golfbal die door CHIP wordt ontwikkeld, bevatten het nieuwste op het gebied van GPS, Bluetooth, antenne en batterijontwerp. Mobiele applicaties zullen golfers in staat stellen verbinding te maken met de GENiUS Ball om de GPS-locatie en balvliegkarakteristieken te volgen zoals de totale afstand, backspin, beginsnelheid van de bal, en meer en dat in realtime op hun smartphones. De data wordt voor elke opname opgeslagen in de cloud voor evaluatie achteraf en game-analyse.

OnCore staat bekend om zijn hoogwaardige golfballen met gepatenteerd ontwerp waardoor de prestatiekenmerken niet eerder zijn waargenomen in USGA-conforme ballen voor golfers van alle niveaus. Het team van vooraanstaande elektronicaspecialisten van CHIP heeft tientallen jaren ervaring met het ontwikkelen van producten voor de smartphonebranche en het Internet of Things (IoT), samen met een achtergrond in cloudgebaseerde software en golfanalyse.

“Door de vaardigheden en expertise van de twee organisaties samen te brengen, verwachten we een resultaat te bereiken”, zei OnCore Chairman en CEO Keith Blakely.

De samenwerking tussen de twee organisaties zal naar verwachting een bal opleveren waarvan het spel en de prestaties niet te onderscheiden zijn van enkele van de beste golfballen op de huidige markt.

“Ik heb altijd gedacht dat een slimme golfbal onvermijdelijk was en een golfbreker zou worden in de golfindustrie”, zegt Chris Beck, voormalig Srixon Brand Manager en huidige CHIP’d Advisor. “Met duidelijke voordelen voor de golfspeler in het spel en de praktijk, kan deze technologie ook de manier waarop PGA-professionals lesgeven voordeel opleveren. De gegevens die worden verzameld met slimme golfballen zullen de gehele golfindustrie ten goede komen.”

Ga naar http://www.oncoregolf.com voor meer informatie over de technologie, het team en de lijn van goed presterende golfballen van OnCore.

Ga voor meer informatie over CHIP’d naar chipd.io.