Sergio Garcia naar 100ste KLM Open

Sergio Garcia, winnaar van de Masters in 2017, speelt mee in de 100ste editie van het KLM Open op golfbaan The International in Amsterdam. Nederlandse golffans kunnen zich verheugen op de komst van de meest succesvolle Ryder Cup-speler ooit van 12 tot en met 15 september dit jaar op het oudste sporttoernooi van Nederland. Garcia won tot op heden 31 toernooien wereldwijd waarvan 15 op de European Tour. Op het KLM Open maakt hij zijn debuut.

De 39-jarige Spanjaard is een vaste waarde in de wereldtop van de golfsport. Naast The Masters in 2017 won hij in 2008 The Players Championship, ook wel bekend als de vijfde Major. Hij stond in zijn carrière 450 aaneengesloten weken in de top-10 van de wereld. Zijn hoogste positie op de wereldranglijst is tweede. Op dit moment staat hij op plaats 28. Garcia wordt ook wel El Niño genoemd, een bijnaam die hij dankt aan het feit dat hij in 1995 met 15 jaar de jongste speler ooit was op de European Tour.
 
Meest succesvolle Ryder Cup speler ooit
In 2017 zette Garcia de kroon op zijn al indrukwekkende en lange sportieve loopbaan: met een overwinning in de Master op Augusta won hij zijn eerste Major-titel. In 2018 koos captain Thomas Björn voor Garcia om zijn team compleet te maken voor deelname aan de Ryder Cup op Le National in Frankrijk. Daar schreef Garcia wederom geschiedenis door de meest succesvolle Ryder Cup speler ooit te worden.
 
KLM Open heeft bijzondere band met Spaanse spelers
Het KLM Open heeft een bijzondere band met Spaanse golfers. Op de beker prijken de namen van zes Spanjaarden die goed zijn voor maar liefst negen overwinningen. De meest legendarische is die van Seve Ballesteros, die het toernooi drie keer op zijn naam schreef. Ballesteros is de grote inspirator geweest van Garcia.
 
‘Ik kijk er enorm naar uit om in Amsterdam te spelen en deel te nemen aan één van de oudste toernooien van de wereld. Eerder mochten zes landgenoten de titel op hun naam zetten. Ik hoop die van mij daaraan toe te voegen,’ aldus Garcia.
 
Toernooidirecteur Daan Slooter is bijzonder blij met de komst van Garcia: ‘Na vele jaren goed contact met Sergio is het er eindelijk zo ver. Het is een grote eer om Sergio in Nederland te mogen verwelkomen tijdens deze speciale 100e editie van het KLM Open. Spaanse golfers hebben een speciaal plekje veroverd onder Nederlandse golfliefhebbers. Maar het KLM Open ook bij de Spaanse golfers. Seve Ballesteros en Gonzalo Fernandez-Castaño behaalden hun eerste overwinning ooit in Nederland en José-Maria Olazábal won in de langste play-off in de geschiedenis van de European Tour. Het wordt tijd dat Sergio ook een hoofdstuk gaat schrijven.’

Ticketverkoop 100e KLM Open van start
De ticketverkoop voor de 100e editie van het KLM Open is gestart op klmopen.nl.

Andere Spanjaarden die het KLM Open wonnen:
2005 Gonzalo Fernandez-Castaño
1994 Miquel Angel Jiménez
1989 José Maria Olazábal
1976, 1980, 1986 Seve Ballesteros
1966, 1971 Ramón Sota
1965 Angel Miguel
 
Over het KLM Open en de 100ste editie in 2019
De 100ste editie van het KLM Open wordt van 12 tot en met 15 september 2019 gespeeld op golfbaan The International in Amsterdam. Het KLM Open wordt georganiseerd door TIG Sports en ondersteund door titelsponsor KLM en partner ING Private Banking.