DP World TourKLM Open 2019

Ole ole Sergio Garcia wint het KLM Open!

Gonzalo Fernandez Castano was de laatste Spaanse winnaar van het KLM Open en nu wist zijn landgenoot Sergio Garcia eveneens het toernooi te winnen. Met een lichte voorsprong sloeg Garcia af op de 18e. Wat hij niet zag, was dat de Deen Nicolai Hojgaard een putt voor eagle had op dezelfde hole om gelijk te komen met de score van Garcia, namelijk 18-onder par. Maar net ging de putt links van de hole erlangs en bleef de score van de Deen 17-onder. Garcia’s afslag kwam rechts van de fairway een beetje boven zijn voeten te liggen. In plaats van een ijzer sloeg hij een houtje richting de green en deze kwam netjes daarvoor tot stilstand.

Een goede pitch en Garcia wist dat twee putts hem op 18-onder zouden laten eindigen en dat de cup voor hem was. Zijn eerste putt schampte de hole en het werd een par voor de Spanjaard en de overwinning in het KLM Open!

Tweede werd dus Nicolau Hojgaard met 17-onder. De Engelsman Matt Walace nam met 15-onder bezit van de derde plaats. Zijn landgenoten James Morrison en Callum Shinkwin werden 4e en 5e in het toernooi. Wil Besseling werd met een gedeelde 7e plaats de hoogst genoteerde Nederlander.

Wil Besseling eindigt als beste Nederlander in het KLM Open!

Komt er opnieuw een Spaanse winnaar in het KLM Open? Wil Besseling beste Nederlander!