KLM Open 2019

Komt er opnieuw een Spaanse winnaar in het KLM Open? Wil Besseling beste Nederlander!

De Spanjaarden Seve Ballesteros, Jose Maria Olazabal, Miquel Angel Jimenez en Gonzalo Fernadez Castano zijn oud winnaars van het Dutch Open, KLM Open en Heineken Dutch Open. Het toernooi kende tot nu toe diverse sponsoren maar KLM heeft zich nu al weer verbonden voor jaren aan het toernooi. Ballesteros wist het toernooi in Nederland zelfs drie keer te winnen en wel in 1976, 1980 en 1986. Nu is het hun landgenoot Sergio Garcia die samen met de Engelsman Callum Shinkwin de leiding heeft genomen.

Wil Besseling kwam met 69 slagen op de derde dag zowaar de top 10 in! De Nederlander deelt met 9-onder de 9e plek. Rowin Caron en Joost Luiten delen met 8-onder de 15e plaats en Koen Kouwenaar en Reinier Saxton staan gedeeld 53e met 3-onder par.

Besseling die wordt geholpen door zijn caddie Wilbert Bruins Slot kwam op de derde dag tot het maken van 5 birdies waar 2 bogeys tegenover stonden. De Noord-Hollander, die normaal op de Challenge Tour uitkomt, heeft nu zicht op een flinke cheque en de hoop is dat hij misschien nog wat verder omhoog klimt in het eindklassement op zondag.

Zes Nederlanders door naar het weekend van het KLM Open

Koen Kouwenaar Sven Maurits Reinier Saxton en Rowin Caron door in KLM Open

Rowin Caron voorlopig beste Nederlander na ochtend sessie