Ladies Tour

Anne van Dam in tranen na verlies van haar single en Europese overwinning

De Europese dames hebben de Solheim Cup gewonnen. Het was close maar de 14 ½ tegen 13 ½ was voldoende om de cup mee naar Europa te nemen. Anne van Dam was in tranen na haar verlies in de single tegen de Amerikaanse Lizette Salas. De laatste won met een par op de laatste hole waar Van Dam net de birdie miste om haar partij te halven. Van Dam had ook geen geluk in haar partij, een bal in de rand van een bunker een pitch die weer net te ver door rolde en de Amerikaanse leek ze van overal erin te putten.

Door het verlies punt van Van Dam zag het er zorgelijk uit voor de Europese dames. Vervolgens pakt Charley Hull een ½ punt verliest Azahara Munoz maar winnen Celine Boutier en Georgia Hall om op voorsprong te komen. Dan komen de Amerikanen weer terug naar een winst van Nelly Korda op Caroline Hedwall.

De winnen putt was er voor Carlotta Ciganda in de laatste flight. Zij won haar partij tegen Danielle Kang met 1-up en gaf daardoor de cup aan haar dames van het Europese team.

Van Dam die samen met de andere Europese dames de winnende putt zag liet weer haar tranen de vrije loop maar nu van geluk na de winst van haar team tegen Amerika.

Anne van dam haalt geen punten binnen op tweede dag Solheim Cup het is 8-8

Anne van dam maakt indruk in de Solheim Cup