Lars van Meijel eindigt als 49e in Portugal en Daan Huizing uit de top 15 algemene ranking

Een gedeelde 49e plaats voor Lars van Meijel na vier ronden van het 57º Open de Portugal. Van Meijel had dit keer wel een erg ongelukkig hole, namelijk de 3e. Op deze par 5 liet Van Meijel een 9 noteren en die 4 extra slagen zorgden er wel voor dat hij zijn ronde niet in 5 maar in 1-onder eindigde. Het was voor de rest een uitstekende ronde met 6 birdies een eagle en drie bogeys.

Het toernooi in Portugal werd gewonnen door de Pool Adrian Meronk (foto). Met 15-onder bleef hij 2 slagen voor op Sebastian Garcia Rodriguez die tweede werd. Meronk werd de eerste Poolse winnaar op de Challenge Tour!

In de algemene ranking gebeurde veel Meronk passeerde Darius van Driel in de algemene ranking met een 7e plaats. Van Driel wist de cut niet te halen in dit toernooi en zakte van de 7e naar de 9e plek. Daan Huizing, die niet meespeelde, viel nu buiten de top 15 en staat nu 16e. Wil Besseling die het uitstekend deed in het KLM Open staat 36e en Van Meijel is 37e in de algemene ranking van de Challenge Tour. De beste 15 spelers promoveren naar de European Tour.

Lars van Meijel zakt weg in klassement in Portugal

Lars van Meijel door maar Darius van Driel mist de cut op 1 slag in Portugal