The Masters 2019: Francesco Molinari leidt na derde ronde op Augusta

Het is de Italiaan Francesco Molinari die boven aan het klassement staat na de derde ronde van de Masters 2019. Met 13-onder par, 70, 67 en 66 slagen wist Molinari 2 slagen voorsprong te nemen op Tiger Woods en Tony Finau die met 67 en 64 slagen hun derde ronde op 11-onder eindigden.

Ook Brooks Koepka (-10) is nog niet uitgeschakeld voor de overwinning net als de spelers Webb Simpson en Ian Poulter die op 9-onder staan. De verschillen zijn klein op Augusta en een dubbel bogey of erger voor een speler kan het klassement weer aardig veranderen.

Er werd best laag gescoord op zaterdag. De 64 slagen van Finau, Simpson en Patrick Cantlay was net geen evenaring van het baanrecord. De 63 slagen die Nick Price in 1986 nodig had en Greg Norman in 1996 is dus nog niet verbroken of geëvenaard.

Vanwege aankomende onweersbuien heeft de organisatie besloten om de spelers eerder op de baan te laten. De starttijden zijn met enkele uren vervroeg zodat, en dat is de hoop, de spelers hun ronde zonder onweer en vertraging kunnen eindigen.