The Masters 2019: Molinari, Day, Koepka, Scott en Oosthuizen aan kop

Er waren natuurlijk afvallers, de spelers die er niet in slaagden om de cut te halen, en wie verbaasde ons, Justin Rose. Ook hij zat bij diegenen die meer dan 147 slagen hadden (+3) wat de cut werd. Rose stond een lange tijd op +4 maar wist met een birdie op 12 en een eagle op 13 zijn score naar +1 te krijgen. Maar toch weer wat foutjes op 15, 17 en 18 zorgden weer voor bogeys waardoor hij met +4 naar huis kon! Het toernooi was ook voorbij voor onder andere Matt Wallace (de par 3 winnaar voorgaande aan het toernooi), Shane Lowry en Paul Casey en oud winnaars Sergio Garcia, Danny Willett, Jose Maria Olazabal en Angel Cabrera.

Een van de leiders na de eerste ronde, Bryson DeChambeau, zakte ver weg in het klassement na een tweede ronde van 75 slagen. Met 3-onder deelt de Amerikaan nu de 16e plaats.

Met de een na laagste ronde van de dag, 66 slagen, wist de Zuid-Afrikaan Louis Oosthuizen op 7-onder en de eerste plaats te komen. Met een tweede ronde van 67 slagen wisten de Italiaan Francesco Molinari en de Australiër Jason Day ook op dezelfde score te komen net als zijn landgenoot Adam Scott. De Amerikaan Brooks Koepka was de vijfde spelers die op 7-onder wist te komen na een tweede ronde van 71 slagen.

De 65 slagen van de Amerikaan Xander Schauffele is tot nu toe de laagste ronde van het toernooi. Hij klom daardoor 38 plaatsen omhoog in het klassement en met 6-onder deelt hij nu de 6e plaats.

En Tiger Woods? Hij staat in een groep spelers op 6-onder par en heeft slechts 1 slag achterstand op de leiders. Woods wist met 68 slagen zijn tweede ronde te eindigen.