DeChambeau, Koepka en Mickelson aan kop in The Masters

Wat een prachtige eerste dag van The Masters 2019. Het weer zat mee met een mooie zon en weinig wind. De spelers hadden zich op het toernooi verheugd en dat was dan ook het beste te zien op de driving-range waar naast het slaan van ballen ook veel gesprekken onderling werden gemaakt. Het leek allemaal te gaan met een heerlijk ontspannen gevoel. Natuurlijk weer duizenden aan publiek op Augusta waar de leden zoals Bill Gates en Waren Buffet wel zo’n beetje de bekendsten zijn. De golfbaan kent zelfs een aantal vrouwelijke leden zoals Diana Murphy, Condoleezza Rice en Darla Moore.

Dan de wedstrijd. Tiger Woods liet het op de greens van Augusta liggen. Hij miste toch wat putts van binnen een meter en moest met een ronde van 2-onder en een gedeelde 11e plaats even genoegen nemen. Opvallend was de goede prestatie van Ian Poulter met 4-onder. De enige bogey die hij maakte was op de 9e en verder maakte hij 5 birdies. Poulter deelt de tweede plaats samen met Dustin Johnson.

Dan de leiders Brooks Koepka, Phil Mickelson en Bryson DeChambeau die met 6-onder hun ronde wisten te eindigen. DeChambeau leek op de tweede negen van Augusta pas warm te lopen en maakte daar 6 birdies, waarvan 4 birdies op rij, en een bogey ! Zijn eerste negen had hij met 3 birdies en twee bogeys afgewisseld.

En Matt Wallace de winnaar van de par 3 van afgelopen woensdag? De Engelsman begon het toernooi met 75 slagen (+34) en deelt de 63e plaats.

Wie er gaat winnen dat is na de eerste ronde zeker nog niet te voorspellen. Als Woods meer putts kan holen doet hij zeker nog mee voor het groene jasje maar als DeChambeau wat bogeys van zijn kaart kan houden kan hij net zo makkelijk de nieuwe Masters kampioen worden.