DP World Tour

Tiger Woods start met ronde +5 in JP McManus Pro-Am 

Tiger Woods is het 36-holes event de JP McManus Pro-Am begonnen met een ronde van 77 slagen (+5) en kwam daarmee op een gedeelde 43e plaats. De 46-jarige Amerikaan had onder andere een dubbel bogey maar ook een eagle in zijn ronde naast dus veel bogeys en slechts 1 birdie. 

Zijn landgenoten Xander Schauffele en Rickie Fowler hadden een veel betere start in het toernooi met 64 en 67 slagen.

Het team van G MacManus leidt met 22-onder par! Op slechts 2 holes maakte ze een par maar op de rest birdies en eagles! In het team zitten de pro en Amerikaan Mark O’Meara en de amateurs Gerry McManus, Mark McManus en Cormac McManus. Het waren de scores van zijn teamgenoten want O’Meara ging zelf rond in 81 slagen!

De Amerikaan Jordan Spieth werd gediskwalificeerd in het toernooi.  

Xander Schauffele neemt een voorsprong van drie slagen als hij de tweede en laatste ronde ingaat. Schauffele’s wist het baanrecord te verbeteren met zijn ronde van 64 slagen. 

Schauffele maakte acht birdies in een briljante bogey-vrije start van de 36-holes wedstrijd, waarmee geld wordt ingezameld voor goede doelen in Ierland.

De Olympische gouden medaillewinnaar heeft als naaste concurrent zijn landgenoot Rickie Fowler, die het toernooi opende met een bogey-vrije ronde van 67 slagen, terwijl de Engelse Tyrrell Hatton op vier slagen terug staat op de derde plaats.Rory McIlroy kwam met een eerste ronde van 71 slagen binnen. 

Woods, die een golfkar gebruikte om tussen de holes te bewegen worstelde nog steeds met de verwondingen die hij opliep bij het auto-ongeluk van afgelopen februari. 

Bryson DeChambeau kwam zeer stat terug nadat hij 6-over was met nog 8 holes te spelen. De Amerikaan maakte vier birdies in een traject van vijf holes met een eagle op de laatste hole om zijn ronde in 72 slagen te eindigen (par). Ook Justin Thomas, Leona Maguire en Paul Casey kwamen uit op deze score. 

Tiger Woods speelt deze maandag en dinsdag in het JP McManus Pro-Am in Ierland!