DP World Tour

Xander Schauffele wint de JP McManus Pro-Am

Xander Schauffele heeft de JP McManus Pro-Am gewonnen. De Amerikaan was met 10-onder een slag beter dan zijn landgenoot Sam Burns. Er was een evenaring van het baanrecord en wel gemaakt door de Senior US Open winnaar Padraig Harrington. Met 64 slagen evenaarde hij de score van Schauffele op dag 1 van de JP McManus Pro-Am.

Tiger Woods had wel een betere tweede 18 holes op dinsdag met 74 slagen. De 46-jarige en oud nummer 1 van de wereld liep bijna altijd met een glimlach en liet zich regelmatig fotograferen en liet het toe dat er met hem selfies gemaakt weende. Echt makkelijk loopt Woods niet maar er zit vooruitgang in. Ook dit keer verplaatste hij zich in een golfbuggy maar stopte altijd op tijd om zijn medespelers, de amateurs Peter Jones, Stephen Miron en Philip Jansen van advies te voorzien. Woods werd uiteindelijk met +7 gedeeld 39e.

Ook Rory McIlroy kende een betere tweede 18 holes. De 33-jarige Noord-Ier ging in 4-onder rond ondanks een dubbel bogey op de 14e. Hij eindigde vervolgens zijn ronde met birdie, par, birdie en een eagle! McIlroy eindigde met 5-onder gedeeld 6e.

Jordan Spieth werd op de eerste dag van het toernooi gediskwalificeerd. Op de 14e hole pakte de Texaan zijn bal op van de green in de volle overtuiging dat zijn score niet zou meetellen voor het team echter hij was vergeten dat de professionals ook een individuele wedstrijd speelden. Helaas betekende dat een DQ voor hem.

Het team van GC Manus eindigde op de eerste plaats met een eindscore van 37-onder par.

Tiger Woods start met ronde +5 in JP McManus Pro-Am