DP World TourPGA Tour

Tiger Woods speelt deze maandag en dinsdag in het JP McManus Pro-Am in Ierland!

Tiger Woods’ optreden in het 36-holes liefdadigheidsevenement is zijn eerste sinds hij zich halverwege het toernooi terugtrok uit het PGA Championship in mei. De 15-voudig major kampioen zal later deze maand ook deelnemen aan het The 150th Open in St Andrews.

De werelden van sport en showbizz komen deze week bij elkaar en wel op de golfbaan van Adare Manor in Ierland, de locatie van de Ryder Cup in 2027. Woods zal samen met onder meer Rory McIlroy, Jon Rahm, de nummer 1 van de wereld Scottie Scheffler en de nieuwe US ​​Open kampioen Matt Fitzpatrick te bewonderen zijn. 

Justin Thomas, Brooks Koepka, Bryson DeChambeau en thuisfavoriet Shane Lowry zijn enkele van de andere opmerkelijke namen die in actie komen terwijl bij de mateurs de namen opvallen van Bill Murray, Niall Horan en Jamie Dornan.

Twee competities zullen naast elkaar lopen in het tweedaagse event. De professionals zullen allemaal deelnemen aan een 36-holes strokeplay-wedstrijd en verder met drie amateurs zullen strijden in het teamevenement.

Woods heeft slechts in drie televisietoernooien gespeeld sinds hij carrière bedreigende verwondingen opliep bij het auto-ongeluk van afgelopen februari in Los Angeles. Hij maakte vervolgens zijn rentree in The Masters in april, waar hij aanzienlijke tekenen van ongemak vertoonde toen hij strompelde naar een 47e plaats na twee opeenvolgende rondes van 78 in het weekend op de August Nationaal.

Woods haalde vervolgens de cut in het PGA Championship, maar trok zich terug voor zijn laatste ronde in Southern Hills vanwege een blessure en na een derde ronde van 79 slagen, waarbij de voormalige nummer 1 van de wereld er voor koos om zijn lichaam meer tijd te geven om sterker te worden.

De 46-jarige bevestigde in april dat hij zeker zou verschijnen in The 150th Open in St. Andrews en gebruik dit evenement om zijn spel te testen voorafgaand aan de laatste major van het jaar voor mannen.

Dit is Woods zijn vierde optreden in de JP McManus Pro-Am, die in 1990 werd gelanceerd en geld inzamelt voor goede doelen in Ierland, waarbij Woods het evenement won in 2000  en in dat zelfde jaar ook deelnam aan drie van de vier grote kampioenschappen en deze ook won. Verder speelde hij nog in dit toernooi mee in 2005 en 2010.

Woods speelde slechts in twee van de laatste vijf edities van The Open, eindigde als zesde in Carnoustie in 2018 en miste de cut bij Royal Portrush het jaar daarop. Woods boekte een overwinning in de 2000 op in St Andrews en won vervolgens opnieuw op de Old Course in 2005.