Tiger Woods en Rory McIlroy presteren erg matig in Zozo Championship

Ze behoren tot de beste golfers in de wereld maar in het Zozo Championship is daar weinig van te zien. Tiger Woods en Rory McIlroy staan na de derde ronde op 16 en 10 slagen van de leider Justin Thomas. Het toernooi nog winnen is voor Woods onmogelijk en zo zal hij nog moeten wachten tot hij het record van 83 overwinningen kan halen. 

Met 71 slagen eindigde Woods zijn derde ronde waar hij eigenlijk opnieuw 66 slagen of minder nodig had wilde hij in de buurt komen van Thomas. De drie birdies en twee bogeys zorgde voor een ronde van 1-onder par en score van 3-onder voor de wedstrijd.

Woods liet weten dat hij toch al positieve gevoelens heeft bij deze wedstrijd. “Ik miste vandaag wat ballen links maar ik raakte ze verder best goed. Op de range kan ik dat wel fixen dus voor morgen hoop ik zeker op een lagere score”.

Rory McIlroy staat nu op 9-onder voor de wedstrijd. Met 67 slagen op vrijdag en zaterdag komt hij wel steeds beter in zijn spel. Zijn score had nog twee slagen beter kunnen zijn mits hij zijn bal op zijn 18e hole, hole 9 van de Sherwood Country Club, zijn derde slag niet flufte en vervolgens ook nog een erg kort putje miste met een dubbel bogey tot resultaat.

Thomas hield de leiding maar voelt de hete adem van de Spanjaard Jon Rahm. Waar Thomas in 67 slagen rondging wist Rahm in 63 slagen de golfbaan te verlaten. Met 19 en 18-onder is het verschil tussen de twee maar 1 slag.

Lanto Griffin met 17-onder en Sebastián Muñoz, Ryan Palmer en Patrick Cantlay met 16-onder kunnen natuurlijk ook nog voor een verrassing zorgen.