Joost Luiten eindigt als beste Nederlander in Italië waar Ross McGowan wint!

Wat jammer voor Darius van Driel. Stond de 31-jarige Nederlander lang in de top 10 met twee birdies in het begin van zijn ronde maar de drie bogeys verder in zijn ronde liet hem uiteindelijk met 73 slagen (+1) en 12-onder op de gedeelde 30e plaats eindigen in het Italian Open.

Wie wel een flinke opmars maakte was Joost Luiten. Met 68 slagen op de laatste dag klom hij met 16-onder naar de gedeelde 10e plaats en daarmee werd hij de hoogst genoteerde Nederlander. Wil Besseling eindigde gedeeld 16e met 14-onder en een laatste ronde van 70 slagen. Lars van Meijel werd 58e met 8-onder. Eerder wist Daan Huizing de cut niet te halen. Luiten verdiende bijna 17.000 euro, Besseling nam ruim 12.000 euro mee naar huis, Van Driel Van Meijel moesten het dit keer doen met ruim 7300 en 3400 euro.

Het toernooi werd gewonnen door Ross McGowan. De 38-jarige Engelsman die bijna het hele toernooi, ondanks ook fouten in zijn ronde, met een glimlach rond liep eindigde met 20-onder par bovenaan het klassement. De 37-jarige Belg Nicolas Colsaerts eindigde eerder zijn ronde op 19-onder en nam toen de gedeelde leiding. McGowan speelde samen met Laurie Canter en de twee namen soms om en om de leiding. Op de 18e aangekomen stonden ze op 19-onder. De twee hadden daarvoor in alle drie de ronden ervoor een birdie laten noteren op deze hole. Onder het toezicht van Colsaerts hadden de twee een putt voor birdie over, maar met een metertje of twee van de hole waren het geen eenvoudige putts. McGowan lag het verst weg en maakte hem. Canter miste hem vervolgens en maakte zijn par.

De laatste ronde van McGowan was een mix van alles. Met een bal in het water op de 5e stond er een dubbel bogey op zijn kaart. Een eagle op de volgende hole was de dubbel al weer weggewerkt. Ook wist hij nog een bunkershot uit te holen voor birdie op de 16e. Op de derde dag sloeg hij ineens een shank uit een bunker maar nu was deze wel feilloos geraakt. McGowan verdiende ruim 160.000 euro.

 

Op de Chervò Golf Club werd de moeilijkste hole hole 5 en de makkelijkste hole 6.