Darius van Driel hoogst genoteerde Nederlander in Italië

De Nederlanders doen het best goed in Brescia in Italië. Op de golfclub van de Chervò Golf Club wisten Darius van Driel, Wil Besseling en Joost Luiten in 68 slagen hun derde ronde te eindigen. Van Driel (foto boven) kwam daarmee op 13-onder par en is met een gedeelde 8e plaats de hoogst genoteerde Nederlander nu in het toernooi. Besseling en Luiten delen met 12-onder de 13e plaats. Lars van Meijel zakte na 72 slagen terug naar de 59e plaats. In zijn ronde onder andere een dubbel bogey op de 5e waar hij een dag ervoor een bogey maakte. 

Van Driel maakte 7 birdies en 3 bogeys. Een van de bogeys op de 17e, een par 3,miste hij de green en daarna zijn putt voor par. Besseling kwam tot het maken van een eagle, op de 6e, drie birdies en een bogey. Luiten, die samenspeelde met Besseling, wist vijf birdies en slechts 1 bogey te maken. Van de Nederlanders heeft Luiten de minste bogeys tot nu toe, hij maakte er in de drie ronden slechts 3!

Met 19-onder namen Ross McGowan (foto links) en Laurie Canter de leiding. De 38 en 30 jarigen hebben 3 slagen voorsprong op de Zuid-Afrikaan Dean Burmester. De Belg Nicolas Colsaerts en de Duitser Sebastian Heisele volgen met 15-onder.