The Open: Deze week wat startbewijzen te verdienen in Zuid-Afrika

150e Open Championship

Johannesburg, Zuid-Afrika: deze week zijn er drie plaatsen beschikbaar in de 151e Open dat wordt gespeeld op de Royal Liverpool en wel tijdens de Joburg Open op de Houghton Golf Club in Johannesburg, Zuid-Afrika.

De Nederlander Darius van Driel staat op de deelnemerslijst in Zuid-Afrika.

De nummer 1 tot en met 3 en die op de sluitingsdatum nog niet zijn vrijgesteld verdienen een plek in The Open dat van 16 tot en met 23 juli 2023 gespeeld gaat worden. In het geval dat een qualifier wordt vrijgesteld vóór de sluitingsdatum (donderdag 1 juni 2023), zal er een reservelijst worden gemaakt van elke OQS, op basis van de definitieve posities.

Bij een gelijke stand voor een kwalificatieplaats krijgt de speler met de hoogste ranking in de Official World Golf Ranking (OWGR) aan het begin van de week van 21 november een plaats in The Open. De volledige lijst met vrijstellingen voor The 151st Open wordt in februari 2023 bekendgemaakt.

De Open Qualifying Series gaat door naar het ISPS HANDA Australian Open in Victoria in Kingston Heath van 1-4 december.

Het 151st Open wordt van 16 tot en met 23 juli 2023 gespeeld in Royal Liverpool.

The Open wordt sinds 1860 gespeeld op iconische links-golfbanen en is het meest internationale Major Championship van de sport met kwalificerende evenementen op elk continent. Elk jaar wordt de beroemde Claret Jug trofee gegraveerd en wereldwijd gevolgd door miljoenen fans.

The Open, georganiseerd door The R&A, levert een jaarlijks economisch voordeel van ongeveer 100 miljoen pond op voor de gastregio, terwijl het commerciële succes van het Championship de ontwikkeling van het spel wereldwijd ondersteunt