Ladies Tour: Lydia Ko wint het LPGA Tour Championship

Lydia Ko

De 25-jarige Nieuw-Zeelandse Lydia Ko maakte twee birdies in haar laatste drie holes om daarmee op 17-onder te eindigen en de hoofdprijs van 2 miljoen op te eisen.

De 27-jarige Engelse Leona Maguire kon haar geweldige derde ronde van 63 slagen niet herhalen en moest genoegen nemen met de tweede plaats nadat ze haar de laatste ronde in par was geëindigd. Zij eindigde op twee slagen van de winnares in het LPGA Tour Championship in Florida.

De Engelse Georgia Hall wist met 67 slagen op de laatste dag op een gedeelde vierde plaats te eindigen samen met de Jeongeun Lee6 en op vijf slagen achter Ko.

“Het was een ongelooflijke week en een geweldige manier om het seizoen af ​​te sluiten”, zei Maguire. Het was leuk geweest om vandaag wat beter te spelen maar de wind was sterk en het was koud en de pin posities waren lastig.”

Maguire stond voor de vierde ronde gelijk met Ko na haar verbluffende negen-onder 63 op zaterdag, maar de stormachtige omstandigheden maakten het moeilijk om laag te scoren in de laatste ronde.

Ko maakte een bogey op de eerste om Maguire op een voorsprong te zetten, maar de Nieuw-Zeelander sloeg terug met twee birdies op de derde en de achtste hole om een ​​one-shot voorsprong op de achterste negen te houden, aangezien Maguire’s enige birdie op de vierde onmiddellijk werd tenietgedaan door een bogey.

De twee maakten een bogey op de 14e, maar Ko maakte back-to-back birdies op de 16e en 17e waar Maguire alleen een birdie op de 17e maakte.

Jin Young Ko, de winnares in 2020 en 2021 eindigde in het toernooi op de gedeelde 33e plaats met 1-onder.