Het eerste golfnieuws

PTTour: Tim van der Steen eindigt ook in 2e toernooi in Portugal als beste Nederlander

Tim van der Steen

Afgelopen drie dagen werd in Praia in Portugal het tweede toernooi van het Palmares Open II gespeeld. In het strokeplay toernooi ook dit keer wat Nederlandse deelnemers zoals Tim van der Steen, Hidde van Breukelen, Darcy Peeters en Joey van Wessel.

Op de golfbaan van de Palmares Golf Lagos was het Tim van der Steen die opnieuw als beste Nederlander eindigde. Eerder werd hij in het Palmares Open gedeeld 8e en nu in het tweede toernooi werd hij 11e. Met 69, 71 en 76 slagen eindigde hij precies op par.

Hidde van Breukelen, ook amateur, ging rond in 72, 74 en 73 slagen (+3) en werd 14e. De amateurs Darcy Peeters en Joey van Wessel eindigden vrij onderaan het klassement waar de winnaar en Portugees Tomas Guimaraes Bessa met 19-onder het toernooi won.

Tim liet na zijn ronde nog weten dat zijn slechtste ronde van het toernooi te danken was aan een aantal drie putts: “mijn spel was oké maar het putten was helaas een drama! Putter liep totaal niet en ik maakte helaas 5 maal een 3 putt. Ik weet waar ik de komende periode aan moet werken”. Tim blijft daardoor nog een week in Albufeira om te trainen.

In het toernooi speelden en amateurs en professionals.

Tim van der Steen eindigt als beste Nederlander in Portugal