The Masters: verloren bal DeChambeau en vier man pakken voorlopig de leiding 

En weer kon ook de tweede ronde van The Masters niet door iedereen uitgespeeld worden. De dag was zwaar voor sommige spelers op de golfbaan van de Augusta National. Bryson DeChambeau raakte een bal kwijt en dat zorgde voor een tripple bogey en de Engelsman Danny Willett moest het na een paar holes zonder driver doen, die had hij kapot geslagen. Op de 17e ontdekte hij dat er een scheur in het clubblad zat en ging dus verder met een houten 3. 

Dustin Johnson en Justin Thomas (69 slagen) staan ​​gelijk aan de top met 9-onder samen met onder andere Masters-debutant Abraham Ancer (67 slagen) en Cameron Smith (68 slagen). De Engelsen Danny Willett, Tommy Fleetwood en Justin Rose volgen op slechts twee slagen achterstand en met hun tweede ronde compleet. 

Patrick Cantlay volgt met 8-onder op de tweede plaats samen met Sungjae Im en Hideki Matsuyama (foto) en Jon Rahm maar de laatste twee moeten nog wat holes uitspelen op zaterdag van hun tweede ronde. 

Rory McIlroy wist zich weer terug in de wedstrijd te spelen na een moeilijke start van 75 slagen maar zijn tweede ronde van 66 slagen liet hem met 3-onder makkelijk de cut halen. Ook Tiger Woods, die nu nog op 4-onder staat, moet nog 8 holes uitspelen. 

De 63-jarige Bernhard Langer is de oudste man geworden in de geschiedenis van Masters die de cut met 3-onder gaat halen. Hij kan het niet geloven dat hij op zijn leeftijd nog steeds meedoet. Drievoudig kampioen Phil Mickelson sloeg heerlijke ballen maar putte verschrikkelijk en staat op 5-onder na rondes van 69 en 70 slagen. 

Lee Westwood (13 holes), Ian Poulter (9 holes) en Matt Wallace (9 holes) staan ​​allemaal op twee onder met nog veel golf over in hun tweede ronde, terwijl pre-toernooi favoriet Bryson DeChambeau moeite heeft om te voorkomen dat hij de cut mist na een ronde met van alles erin. In zijn eerste 12 holes zaten slechts drie parren.

DeChambeau (foto) maakte een birdie op de tweede, maar had de pech dat hij een bal verloor in een drassig gebied links van de derde green waar hij zijn afslag sloeg, Hij moest toen terug naar de tee en maakte uiteindelijk een triple-bogey zeven die hij opvolgde met back-to-back bogeys.

De US Open-kampioen slaagde erin om de zesde, achtste en 12e een birdie te maken maar maakte op de zevende en de tiende een bogey. Voordat dat de wedstrijd werd stilgelegd wist hij wel in tweeën op de par 5 13e zijn bal te slaan en heeft dus een putt voor eagle waar hij waarschijnlijk zeker een birdie gaat maken. De 27-jarige Amerikaan sloeg op deze hole een drive van 290 meter en had voor zijn tweede slag op deze par 5 slechts 113 meter over!

DeChambeau zal dus echt de laatste zes holes waarschijnlijk in twee onder par moeten spelen wil hij zijn toernooi verlengen.