The Masters: Dustin Johnson leidt met vier slagen voorsprong 

De wereld nummer 1 Dustin Johnson lijkt vastberaden de 84e Masters te willen winnen. Met 65 slagen in zijn derde ronde kwam hij op 16-onder par en nam daarmee 4 slagen voorsprong op de 22-jarige Koreaan Sungjae Im de 29-jarige Mexicaan Abraham Ancer en de 27-jarige Australiër Cameron Smith.

Het Green Jacket hangt in principe al over 1 schouder mits Johnson op de vierde dag niet erg de fout in gaat. Zijn 16-onder is een evenaring van het record maar met een ronde van 70 slagen of minder kan hij het eerdere record van Tiger Woods en Jordan Spieth verbreken op zondag. 

Jon Rahm kon Johnson in het begin nog aardig bijhouden maar mede door een dubbel bogey op de 8e eindigde hij zijn ronde met 72 slagen en 9-onder. Op de 8e sloeg hij een wereld afslag maar topte hij zijn tweede slag links de rough in, wilde daarna terug naar de fairway maar raakte een boom in het midden die zijn bal nog verder links een bosje in liet gaan en dat zorgde ervoor dat de nummer twee van de wereld later met een dubbel de green af stapte. 

Rory McIlroy zette zijn indrukwekkende achtervolging door na zijn opening van 75 slagen toen een ronde van 66 en vervolgens 67 slagen dat hem op 8-onder bracht, kan hij nog voor een grote verrassing zorgen? 

Tiger Woods zal met 5-onder het toernooi ook niet meer kunnen winnen of hij zal met een ronde van 60 slagen of lager op de laatste dag de wereld doen verbazen. 

Pre-toernooifavoriet Bryson DeChambeau wist toch nog de cut te halen maar met 3-onder zal hij het toernooi niet meer kunnen winnen. 

Johnson wist tot nu toe in 65, 70 en 65 slagen rond te gaan. Als hij op zondag zijn spel onder controle kan houden kan Woods aan het eind van de dag hem het groene jasje aandoen.