The Masters: Dustin Johnson wint met nieuw record en de 10 van Woods!

Wat een laatste dag van de 84e Masters. Tiger Woods die een record aantal slagen gebruikte op hole 12 van de Augusta National Golf Club en de winnaar Dustin Johnson die met een laagste score op deze baan het toernooi wint!  Johnson leek vanaf het begin niet echt in de problemen te komen. Met zijn broer Austin aan de tas leek hij bijna emotieloos zijn ronde te spelen maar liet hij later weten de zenuwen kon hij amper onder controle houden. 

Met een par op hole 1 en 2 maakte hij vervolgens birdie op 3. De bogeys op 4 en 5 leken hem niet echt te raken want daarna maakte hij deze weer goed met birdies op 6 en 8. Zijn tweede 9 hield hij ook zijn score bij elkaar en met de birdies op 13, 14 en 15 en met parren op zijn resterende holes hield hij zijn score op 20-onder en dat werd een nieuw Masters record. Toen Johnson zijn laatste putt maakte kon zijn broer zijn tranen niet meer ophouden en hijzelf moest ook het een en ander wegslikken.

Johnson liet de wereld zien dat hij niet voor niets de wereld nummer 1 is. Naast het groene jasje ontving hij ook een cheque van ruim 2 miljoen euro. 

De 27-jarige Australiër Cameron Smith werd samen met de 22-jarige Koreaan Sungjae Im tweede in het toernooi met 15-onder par.

En Woods wat gebeurde er op hole 12, hij maakte daar een 10 op deze par 3. Hij eindigde uiteindelijk met 1-onder gedeeld 38e.

Het is koud en bewolkt op de golfbaan van Augusta en Tiger heeft het sinds donderdag fysiek moeilijk. “Als je zulke lange dagen meemaakt, zal het allemaal een beetje pijnlijk worden”, zei Woods na zijn 25-holes op zaterdag.

De wind waait zwaarder dan de hele week is geweest op zondag en terwijl de wind op de 12e rond de Augusta-dennen wervelde, gingen zijn gedachten over hoe je dat allemaal moest aanpakken in zijn hoofd. Hij ging een keer achter de bal staan stapte weer uit en weer in.

Welke club hij ook trok voor het schot van 155 meter het moest de juiste zijn maar zijn slag was te kort en raakte de voorkant en spinde terug het water in! 

2e schot: strafslag

3e schot: fout

Tiger sloeg een goed schot maar een tikje korter dan hij had gewild maar op de green. En als de bal met zoveel spin op zo’n voorkant komt heeft hij geen kans en opnieuw rolde de bal zo het water in.

4e schot: strafslag

Nog een uit de dropzone!

5e schot: overcompenseren

Je hebt zojuist twee slagen in het water zien gaan dus wat doe je dan je geeft wat extra en dat deed hij en waar kwam zijn bal in de achterste bunker. Niet goed, maar wel droog.

6e schot: onhandig

Tiger heeft dan een bijna onmogelijk ligging in de bunker en een vrij onmogelijke slag. Hij probeer hem eruit te pitchen en het kan niet erger maar zijn bal rolt over de green opnieuw het water in.

7e schot: strafslag

Hij had terug kunnen gaan naar de dropzone of een andere bal vanuit de bunker kunnen slaan en wat deed hij hij koos voor het laatste.

8e schot: veilig

Bij zijn tweede poging probeerde Woods geen hero-shot te maken, hij probeerde alleen het slagvlak op de bal te krijgen en dat deed hij, de bal kwam op de green en bleef daar. 

9e putten: 

Geconfronteerd met een delicate putt van een metertje of 4.5 bergaf, zou Tiger zijn niet willen eindigen met een drie-putt. Hij sloeg een goede put die een kans had, maar eindigde aan de lage kant.

10e schot: einde

Nachtmerrie voorbij. Maar hoe teleurgesteld hij ook was door zijn 10, Tiger zou trots moeten zijn op de kracht die hij toonde met vijf birdies op zijn volgende zes holes.