Swingende Nederlandse golfsters verslaan Frankrijk in Ladies Nations Invitational

20 05 2016 ladiesAmsterdam, vrijdag 20 mei

In een sfeervolle setting is vandaag de eerste ronde van de Ladies Nations Invitational gespeeld. Aangespoord door oranjefans wonnen de Nederlandse golfsters de openingswedstrijd van Frankrijk.

De Ladies Nations Invitational is onderdeel van de ING Private Banking Golf Week in Amsterdam, waar met nieuwe spelformats nieuwe impulsen aan de golfsport worden gegeven. Acht Europese toplanden strijden niet alleen om een trofee maar ook om een prijzenpot van 30.000 euro.

De speelsters sloegen vandaag onder bijzondere omstandigheden af. Opgezweept door muziek en fans gingen de teams de baan in. Voor de pas 18-jarige Haarman, de enige amateur onder de deelnemers, was het een bijzondere ervaring. ‘Ik was op de eerste hole erg zenuwachtig maar dat verdween gelukkig. Dit is heel mooi om mee te maken.’
Ook Schreefel had erg genoten van de nieuwe opzet. ‘Ik kwam al bijna dansend de eerste hole op. Ik kan wel wennen aan dit sfeertje.’
Nieuw is onder meer dat er matchplaywedstrijden op kortere holes worden gespeeld, waardoor er meer snelheid en spanning in het spel wordt gebracht. In elke wedstrijd wordt een single en een dubbel gespeeld. Per partij zijn maximaal twee punten te verdienen.

Nederland, dat uitkomt met Christel Boeljon, Dewi-Claire Schreefel en amateur Roos Haarman, gedijde goed in de nieuwe sfeer op de golfbaan en rekende vandaag in de eerste poulewedstrijd af met Frankrijk (4-0). Schreefel won de single tegen Gwladys Nocera. Roos Haarman en Christel Boeljon versloegen in de foursome (dubbel) het Franse duo Boineau/Caudal.
In de andere poulewedstrijd was Denemarken te sterk voor België (3-1). Morgen speelt Nederland nog tegen Denemarken en België. De eerste twee van de poule gaan door naar de halve finales op zondag.
In poule B zegevierde Schotland tegen Noorwegen (3-1) en won Engeland in zowel de single en dubbel van Duitsland (4-0).

Tijdens de Golf Week op The International in Amsterdam strijden ook zestien Nederlandse amateurclubs, eveneens in matchplaywedstrijden, om de ING Private Banking Golf Cup. Morgen en zondag wordt ook dat toernooi voortgezet.

Voor uitslagen, meer informatie en tickets: www.inggolfweek.nl 

Speelschema Ladies Nations Invitational vrijdag 20 mei (tweede ronde):
11.30 uur Noorwegen – Engeland (poule B)
11.45 uur Schotland – Duitsland (poule B)
12.00 uur België – Frankrijk (poule A)
12.15 uur Denemarken – Nederland (poule A)

Derde ronde:
15.00 uur Noorwegen – Duitsland
15.15 uur Schotland – Engeland
15.30 uur Denemarken – Frankrijk
15.45 uur België – Nederland

foto door Tim Buitenhuis