Joost Luiten heeft een van zijn slechtste ronde ooit, Willett en Warren leiden in Ierland

14 04 2016 luitenHet zag er al niet goed uit na zijn eerste ronde in het Iers Open in Ierland. Joost Luiten die het toernooi opende met een ronde van 75 slagen mede door een tripple bogey ging op de tweede dag flink de mist in. Met 6 bogeys, twee dubbels en twee birdies ging hij rond in 80 slagen (+8). Het werd dus een van Luiten’s slechtste ronde ooit die ervoor zorgde dat hij met +11 er in het weekend niet bij is in Ierland.

Danny Willett hield de leiding in het toernooi met 8-onder par. Het was wel Marc Warren die met dezelfde score naast hem kwam te staan op het scorebord. Warren wist met 66 slagen naast Willett te komen. De twee voelen wel de hete adam van rory McIlroy. De Noord-Ier wist met 67 en 70 slagen op 7-onder te komen en heeft dus 1 slag achterstand op de leiders in Ierland.

Titelverdediger Soren Kjeldsen staat met 1-onder gedeeld 24e en is er het weekend dus ook bij. Van de Belgen Nicolas Colsaerts en Thomas Pieters wist alleen de eerste met 1-onder de cut te halen. Pieters miste met +3 de cut. De laagste ronde van de dag kwam op naam van Warren en Russell Knox. De hoogste ronde werd helaas gespeeld door de Engelsman James Busby die voor de golfbaan van de K club 85 slagen nodig had.