Danny Willett pakt de leiding in Ierland, Joost Luiten +3

19 05 2016 willettMasters winnaar Danny Willett heeft na de eerste ronde van het Iers Open de leiding genomen. De Engelsman had een ronde van 65 slagen (-7) op de golfbaan van de K Club. Rory McIlroy die in dit toernooi al meerdere keren de cut miste, begon nu welvarend met een ronde van 67 slagen (-5) en staat daarmee tweede in het klassement. Gedeeld derde staan Callum Shinkwin en Jaco van Zyl met een ronde van 4-onder.

Joost Luiten leek het voorzichtig aan te doen in zijn ronde. Hij startte vanaf hole 10 en liet een reeks van parren noteren tot de 7e hole. Met een tripple liep hij daar de green af. Een bal in het water was een van de boosdoeners. Met drie parren aan het eind van zijn ronde bleef zijn score op 3-boven par staan en deelt hij nu de 94e plaats. Luiten zal dus op vrijdag echt een ronde onder par moeten binnen brengen anders zal hij de cut gaan missen.

De Koreaan Jeunghun Wang winnaar van de twee toernooien hiervoor op de European Tour opende net als Luiten met +3.

De slechtste score in Ierland werd gemaakt door de Ier Eamonn Brady. Hij liet op de K club 88 slagen noteren en met +16 staat hij laatste in het klassement.