Nederlandse golfsters openen Ladies Nations Invitational tegen Frankrijk

18 05 2016 ingDe Nederlandse golfsters spelen vrijdagmiddag 20 mei hun eerste wedstrijd van de Ladies Nations Invitational in Amsterdam tegen Frankrijk. Bij de loting werd Oranje ingedeeld in poule A met Denemarken, België en Frankrijk.

Aan de Ladies Nations Invitational doen acht Europese toplanden mee. In Poule B spelen Noorwegen, Schotland, Engeland en Duitsland ook in een halve competitie tegen elkaar. Na de groepsfase gaan de beste twee landen per groep door naar de halve finales. In elke wedstrijd wordt een foursome, fourball en een single over 9 holes gespeeld. De loting werd vanavond verricht door tv-persoonlijkheid Jack van Gelder en zangeres Do en leverde een paar pikante ontmoetingen op zoals Nederland – België en Engeland-Schotland.

De Ladies Nations Invitational beleeft deze week op golfbaan The International in Amsterdam zijn eerste editie en is onderdeel van de ING Private Banking Golf Week. Elk land zet drie speelsters in. Voor Nederland spelen Christel Boeljon, Dewi-Claire Schreefel en het 18-jarige talent Roos Haarman. In de eerste speelronde op vrijdag speelt Nederland in de laatste wedstrijd van de dag (15.45 uur) tegen Frankrijk, dat uitkomt met Gwladys Nocera, tweevoudig winnares van het Dutch Ladies Open, Anne Lise Caudal en Isabelle Boineau.
Op zaterdag worden twee ronden gespeeld en op zondag de halve finales en finale.

Speelschema vrijdag 20 mei:
15.00 uur Noorwegen – Schotland (poule B)
15.15 uur Engeland – Duitsland (poule B)
15.30 uur Denemarken – België (poule A)
15.45 uur Nederland – Frankrijk (poule A)

Voor het volledige wedstrijdschema, deelnemers en tickets: www.inggolfweek.nl 

foto: Dewi-Claire Schreefel (links) is na de loting niet bang voor de Franse tricolores Anne Lise Caudal, Gwladys Nocera en Isabelle Boineau. (foto Tim Buitenhuis)