Nederlandse golfsters in halve finales Ladies Nations Invitational

21 05 2016 roos

21 05 2016 roosDe Nederlandse golfsters hebben zich in de Ladies Nations Invitational als groepswinnaar geplaatst voor de halve finales. Daarin neemt Oranje het morgen op tegen Engeland, de nummer twee van de andere poule. De andere halve finale gaat tussen Schotland en Denemarken.

De Ladies Nations Invitational is onderdeel van de ING Private Banking Golf Week in Amsterdam en kent een bijzonder format. Niet alleen gaan de wedstrijden over ‘slechts’ negen in plaats van de traditionele achttien holes; ook slaan de speelsters onder luid gejuich en luide muziek af. Op de laatste hole eindigen de speelsters op eigen verzoek eveneens met een opzwepende beat. In de baan worden de wedstrijden door een speaker becommentarieerd, waardoor het publiek beter wordt geïnformeerd.

Aan het toernooi doen acht Europese toplanden mee, die om een prijzenpot van 30.000 euro strijden. Nederland won vandaag dankzij een 3-1 overwinning op België groep A. Eerder op de dag had Nederland de punten gedeeld met Denemarken (2-2). Oranje eindigde in punten gelijk met Denemarken, maar had een iets beter saldo wat betreft gewonnen holes (17 om 16).

De opvallendste speelster aan Nederlandse zijde was Roos Haarman. De pas 18-jarige amateur uit Putten bleef tot nu toe in drie wedstrijden ongeslagen.
‘Aan de buitenkant was het misschien niet te merken, maar van binnen zat ik vol spanning’, aldus Haarman. ‘Ik kon gelukkig goed met die druk omgaan. Ik heb er daarnaast ook echt van genoten.’

Voor haar teamgenoot Dewi-Claire Schreefel was het vandaag ook genieten. ‘Dit is golf in een heel lekker sfeertje, maar alle speelsters willen wel echt winnen. Daar zijn we competitief genoeg voor. En van België wilden we natuurlijk zeker niet verliezen’, aldus Schreefel met een glimlach. ‘Voor het publiek is het mooi dat de wedstrijd dankzij het commentaar in de baan ook beter te volgen is. Zelfs ik steek er af en toe wat van op.’

Nederland speelt morgen om 09.00 uur op The International in Amsterdam de halve finale tegen Engeland. In de andere halve eindstrijd treffen Schotland en Denemarken elkaar. De finale wordt om 12.30 uur gespeeld.

Tijdens de Golf Week op The International in Amsterdam strijden ook zestien Nederlandse amateurclubs, eveneens in matchplaywedstrijden, om de ING Private Banking Cup. Zondag is de laatste dag.

Uitslagen tweede en derde ronde Ladies Nations Invitational:

Poule A
België – Frankrijk 0-4
Denemarken – Nederland 2-2
Single: Jörgensen wint van Boeljon 1up
Foursome: Schreefel/Haarman wint van Broch-Larsen/Pedersen 2 up
België – Nederland 1-3
Single: 0-2 Laurence Herman – Roos Haarman 2 up
Foursome: 1-1 Vicky Tomko/Lien Willems – Dewi-Claire Schreefel/Christel Boeljon
Denemarken – Frankrijk 3-1

Eindstand:
Nederland 3-9 (17 gewonnen holes)
Denemarken 3-9 (16 gewonnen holes)
Frankrijk 3-5
België 3-1

Poule B
Schotland – Duitsland 1-3
Noorwegen – Engeland 3-1
Noorwegen – Duitsland 2-2
Schotland – Engeland 2-2

Eindstand:
Schotland 3-8
Engeland 3-7
Noorwegen 3-6
Duitsland 3-5

Zondag 22 mei: halve finales (09.00 uur):
Schotland – Denemarken
Engeland – Nederland

Voor het volledige wedstrijdschema, deelnemers en tickets: www.inggolfweek.nl 

Foto door Tim Buitenhuis