PGA Tour

Stephan Jaeger wint het Texas Houston Open; Scottie Scheffler mist cruciale putt

Stephan Jaeger

Stephan Jaeger behaalde zijn eerste PGA Tour titel omdat Scottie Scheffler een korte birdie putt miste op de 18 hole. Scheffler miste een korte putt van nog geen 1.5 meter voor birdie op de 18e hole, waardoor Stephan Jaeger zijn eerste titel op de PGA Tour won in het Texas Children’s Houston Open.

Scheffler probeerde de eerste speler te worden sinds Dustin Johnson in 2017 om drie opeenvolgende toernooien op de PGA Tour te winnen. De nummer één van de wereld was ook op zoek naar zijn eerste titel in zijn thuisstaat Texas.

Joel Dahmen stormt de 18e green op om Stephan Jaeger te feliciteren voordat hij zelfs bij zijn vrouw kan komen! Jaeger, 34, won eerder zes keer op de Korn Ferry Tour. De overwinning betekent dat Jaeger nu voor het eerst in zijn carrière meedoet aan The Masters van 11-14 april.

Jaeger heeft besloten om zich terug te trekken uit het Texas Open van volgende week, waar Rory McIlroy als favoriet aan het toernooi zal beginnen. Hij noteerde een laatste ronde van 67 slagen om de week af te sluiten op 12-onder par.

De Duitser won met één slag voorsprong op Scheffler, Alejandro Tosti, Thomas Detry, Taylor Moore en de verdedigende kampioen Tony Finau.

De Argentijnse Tosti maakte een bogey op de laatste hole om uit de leiding te vallen, terwijl de Belg Detry de rand miste voor eagle op 16 en opnieuw voor birdie op 17.

De Engelsman David Skinns zat ook lange tijd in de race voor de overwinning, maar hij maakte een bogey op de 18e hole en eindigde gelijk met zijn landgenoot Aaron Rai, Max Greyserman en Billy Horschel op 10 onder par.

Eindstand Texas Children’s Houston Open
-12 S Jaeger
-11 S Scheffler, T Moore, T Finau, A Tosti, T Detry
-10 D Skinns, A Rai, M Greyserman, B Horschel

Scottie Scheffler samen met 4 andere aan de leiding in het Houston Open