PGA Tour

Scottie Scheffler samen met 4 andere aan de leiding in het Houston Open

Scottie Scheffler nadat hij het Hero Open won!

De wereld nummer één Scottie Scheffler is op jacht naar een derde opeenvolgende titel op de US PGA Tour. Hij herstelde zich van een late dubbel bogey met opeenvolgende birdies om zich bij vijf man op de gedeelde eerste plek aan te sluiten op zaterdag in het Houston Open.

Voor de tweede dag op rij had Scheffler een dubbel bogey op zijn kaart, maar de vier onder par 66 van de Amerikaan was genoeg om hem bovenaan het klassement te plaatsen op negen onder met 201 slagen, naast de Engelsman David Skinns, de Duitser Stephan Jaeger, de Argentijn Alejandro Tosti en de Belg Thomas Detry.

Skinns had vijf birdies in zijn bogey-vrije 65 op Memorial Park, Jaeger had zes birdies en twee bogeys in zijn vier onder 66, Tosti schudde een vroege dubbel bogey af met vijf birdies in een twee onder 68 en Detry had vier birdies en een bogey in zijn drie onder 67.

Scheffler, die gefrustreerd was om zijn tweede ronde op vrijdag te eindigen met een dubbel bogey op 18, had zes birdies en een bogey in zijn eerste 12 holes om naar de top van het leaderboard te cruisen op 10 onder.

Hij stond gelijk voor de leiding na een bogey op 13 en raakte in de problemen op de korte par-drie 15e – die zaterdag speelde als de moeilijkste hole op de baan.

De afslag van Scheffler raakte de green ongeveer 2 meter van de hole, maar spinde zo het water in.

Scheffler zei dat het niet al te moeilijk was om op een gelijkmatig niveau te blijven na zijn “vreselijke pech” op de 15e. “Ik sloeg een geweldige bal en de bal gaat in het water. Het is niet geweldig, maar het gebeurt, het is onderdeel van het spel,” zei Scheffler.

De titelverdediger Tony Finau, die met een 62 op vrijdag naar de top van het leaderboard ging, maakte een twee over 72 om in een groep op 203 te komen, waar ook de Engelsman Aaron Rai, Max Greyserman en Chad Ramey bij zaten.

Ramey stond op 10 onder par na zijn vijfde birdie van de dag op de 13e, maar hij had drie bogeys in het laatste deel om een twee onder 68 te posten.

Tony Finau pakt de leiding na laagste ronde ooit op de PGA Tour