PGA Tour

Tony Finau pakt de leiding na laagste ronde ooit op de PGA Tour

Tony FinauTony Finau

Tony Finau evenaarde zijn laagste ronde ooit op de PGA Tour met een ronde van acht onder par, oftewel 62 slagen, waardoor hij na de helft van het Texas Children’s Houston Open aan de leiding gaat met een voorsprong van twee slagen.

Scottie Scheffler, die probeert de eerste speler te worden die drie opeenvolgende PGA Tour-evenementen wil winnen sinds Dustin Johnson dit zeven jaar geleden deed, staat op een gedeelde vierde plaats met vijf onder par.

“Ik sloeg een paar mooie ballen, maar het was vooral het maken van putts van lange afstand”, zei Finau nadat hij aan de leiding was gekomen met negen onder par.

“Ik chipte in voor eagle op acht. En voor je het weet denk ik, ‘Wow, acht onder’. Het is vreemd hoe dit spel werkt, maar je denkt nooit te ver vooruit.”

Scheffler, die afkomstig is van opeenvolgende overwinningen in het Arnold Palmer Invitational en het Players Championship, stokte aan het einde van zijn tweede ronde, waardoor zijn reeks onder-par rondes eindigde op 28.

De 27-jarige sloeg in het water met een ijzer zeven op de par-vijf 16e hole . Hij kwam terug naar twee onder par voor zijn ronde met een uitstekende approach voor birdie op de 17e hole.

Maar Scheffler vond vervolgens een bunker rechts van de 18e green en hoewel hij de bunkerslag bijna in de hole speelde, raakte deze de rand en kwam een stuk verder pas tot stilstand. De putt voor par rolde rond de rand, voordat hij zijn tap-in voor bogey ook nog miste.

“Uiteraard, een slordige fout daar op het laatst”, zei Scheffler. “Ik miste de eerste, was gefrustreerd, en sloeg de tweede een beetje snel. Het gebeurt.”

De Belg Thomas Detry staat derde op zes onder par, één slag voor Scheffler en een aanzienlijke groep spelers op vier slagen achter de leiders.

US Open kampioen Wyndham Clark, spelend in dezelfde groep als Finau, eindigde met een bogey voor de tweede opeenvolgende ronde, en moest genoegen nemen met een score van twee onder par en staat zeven slagen achter de leider.

Gaat Scottie Scheffler zijn derde opeenvolgende overwinning pakken?