DP World Tour

Nakajima wint het Hero Indian Open waar Joost Luiten op de 11e plaats eindigt

Darius vna Driel nog steeds op koers voor een PGA Tour kaart!

Keita Nakajima

Keita Nakajima verzegelde zijn eerste DP World Tour titel met een overtuigende overwinning met vier slagen voorsprong in het Hero Indian Open. Hij onthulde direct dat zijn enige doel is dit seizoen via de Race to Dubai Rankings een weg te banen naar de PGA Tour in 2025.

De Nederlanders hadden op Darius van Driel (par) na, een eindronde van boven par. Joost Luiten had op de laatste dag 73 slagen nodig en Daan Huizing ging ook jammer genoeg in 74 slagen rond. De twee eindigden daardoor met 9 en 7-onder op de gedeelde 11e en 19e plaats, goed voor een cheque van ruim 37 en 25-duizend. Van Driel is nog steeds de hoogst genoteerde Nederlander in de algemene Order of Merit met een 7e plaats, hij verdiende in India ruim 16.000. Luiten en Huizing vinden wij daar terug op de 54e en 72e plaats.

Keita Nakajima

De 23-jarige Nakajima worstelde ook op de laatste dag. Zijn voorsprong werd groter, maar naarmate zijn ronde vorderde ging hij fouten maken. Met een laatste ronde van 73 slagen waarin hij de laatste vijf holes in 4-over par speelde op DLF G&CC, eindigde hij voor de wedstrijd op 17-onder.

De Amerikaanse Nederlander Johannes Veerman eindigde samen met de Indiër Veer Ahlawat en de Zweed Sebastian Soderberg met 13-onder gedeeld tweede.

Nakajima stond 87 weken lang op de eerste plaats in de World Golf Amateur Ranking tussen 2020 en 2022 en dat overtrof het record van Jon Rahm van 60 weken.

Nakajima wordt nu de vijfde Japanse winnaar in de geschiedenis van de DP World Tour nadat hij zijn eerste overwinning behaalde in slechts zijn 11e start op het circuit.

Hij wil nu in de voetsporen treden van zijn landgenoot Ryo Hisatsune door via de Race to Dubai Rankings dit seizoen een dubbel lidmaatschap te verkrijgen.

Net als vorig seizoen op het voormalige European Tour-circuit zijn er 10 kaarten beschikbaar voor DP World Tour-spelers die nog niet vrijgesteld zijn op de PGA Tour.

Nakajima stijgt nu 77 plaatsen naar de 13e plaats in de Race to Dubai Rankings, en naar de zevende plaats in de race voor PGA Tourkaarten in 2025.

Luiten 9e Huizing 10e en Van Driel 35e waar Nakajima leidt in Hero Indian Open