PGA Tour

13 LIV-spelers in The Masters

Kan een van de LIV spelers The Masters winnen?

Brooks KoepkaBrooks Koepka

Naarmate The Masters dichterbij komt, hebben 13 LIV-spelers hun plaatsen bevestigd op het eerste major kampioenschap van het jaar.

De selecte groep heeft verschillende wegen bewandeld om toegang te krijgen, maar dat zal er niet toe doen wanneer ze het opnemen tegen spelers als Rory McIlroy en Scottie Scheffler vanaf 11 april.

Titelverdediger Jon Rahm keert terug en een aantal van LIV’s grootste sterren in topvorm.

Zullen we nog een andere LIV-majorwinnaar zien op Augusta National?

Hier is een overzicht van alle 13 LIV Golf-spelers die strijden om de felbegeerde groene jas aan te trekken.

Vorige winnaars

Bubba Watson

Tweevoudig Masters-winnaar Bubba Watson kan rustig slapen over zijn toekomstige uitnodigingen, nadat hij voor het eerst de groene jas aantrok in 2012 en opnieuw in 2014.

The Masters is het enige major toernooi waar de grote linkshandige naar verwachting dit jaar aan zal deelnemen. Hij hoopt dat het telt en zijn prestatie van vorig jaar, waar hij de cut miste, kan verbeteren.

Dustin Johnson

Na zijn overwinning op Augusta in 2020 hoeft Johnson zich geen zorgen te maken over het verkrijgen van een uitnodiging voor The Masters.

Ondanks dat zijn positie veiliggesteld is, hoopt DJ waarschijnlijk op een betere prestatie tijdens het toernooi van dit jaar, nadat hij teleurstellend als 48e eindigde in 2023.

Charl Schwartzel

De overwinning op Augusta in 2011 bezorgde de Zuid-Afrikaan een van de grootste prijzen in golf: een levenslange uitnodiging voor The Masters.

Na zijn overwinning heeft Schwartzel nog twee top-10 finishes behaald op Augusta, waarvan de laatste zo recent was als in 2022, toen hij op de gedeelde 10e plaats eindigde.

Sergio Garcia

De captain van Fireball GC verzekerde zijn plek op Augusta in 2017 toen hij Justin Rose in een play-off versloeg om een levenslange uitnodiging voor The Masters te verdienen.

De Spanjaard zal proberen zijn teleurstellende optreden in 2023 te verbeteren toen hij de cut miste na scores van 74 en 77.

Jon Rahm

De regerend kampioen, Rahm, zal dit jaar waarschijnlijk als eerste op de uitnodigingslijst hebben gestaan en zal ook hoog op het favorietenlijstje van de bookmakers staan, na een vliegende start van zijn carrière op de LIV Golf Tour.

Ondanks dat hij zich heeft aangesloten bij de afgescheiden circuit, is de Spanjaard nog steeds de derde gerangschikte speler ter wereld en zal hij iets te bewijzen hebben wanneer hij het opneemt tegen zijn voormalige rivalen van de PGA Tour.

Phil Mickelson

Mickelson verzekerde zijn Masters-status al lang geleden toen hij zijn eerste van drie groene jassen won in 2004.

Sindsdien verkeert Mickelson ook in fantastische vorm tijdens de major kampioenschappen, met de overwinning op het PGA Championship van 2021 en een tweede plaats op de Masters van 2023.

Zelfs zonder zijn verzameling groene jassen zou Lefty zich moeiteloos een weg hebben gebaand naar een uitnodiging.

Patrick Reed

Een andere LIV-golfer die zich geen zorgen hoeft te maken over toekomstige Masters-uitnodigingen is Patrick Reed. Hij won zijn groene jas in 2018, door Rickie Fowler met slechts één slag te verslaan.

Reed zou zich ook dit jaar hebben gekwalificeerd dankzij zijn vierde plaats in 2023, ruim binnen de top 12 die zich kwalificeren voor het toernooi van het volgende jaar.

Major-exemptions

Cameron Smith

Smith verdiende zijn plek in het veld van The Masters 2024 op verschillende manieren. Ten eerste verdiende zijn overwinning op de 150e Open hem major-exemptions tot 2027.

Ten tweede zou zijn overwinning op het Players Championship in hetzelfde jaar hem ook een uitnodiging hebben opgeleverd. En alsof die twee overwinningen nog niet genoeg waren, stond hij ook ruim binnen de top 50 spelers ter wereld toen de kwalificatie eindigde en had hij zich ook gekwalificeerd door zijn vierde plaats op de US Open van 2023.

Veiligheid voor alles van de Australiër.

Bryson DeChambeau

De overwinning van de grote Amerikaan op de US Open van 2020 was genoeg om hem toegang te geven tot alle vier majors tot 2025. Als dat niet genoeg was geweest, zou zijn vierde plaats op het PGA Championship van 2023 ook de captain van de Crushers GC een uitnodiging hebben opgeleverd voor Augusta National in 2024.

Brooks Koepka

Na bijna zijn eerste groene jas te hebben aangetrokken in 2023, zal Koepka dit jaar terugkeren met een revanche.

Hoewel een levenslange uitnodiging leuk geweest zou zijn, heeft de vorm van Koepka in majors hem een plaats verzekerd bij alle vier de kampioenschappen tot 2028, dankzij zijn overwinning en vijfde major-trofee op het PGA Championship van 2023.

Koepka stond ook binnen de top 50 van de wereld aan het einde van 2023, wat op zichzelf hem een plek zou hebben opgeleverd.

Tyrrell Hatton

Nadat hij recentelijk lid was geworden van het Legion XIII-team van Jon Rahm in de LIV Golf League, twijfelde Hatton niet over zijn positie op The Masters 2024, nadat hij had deelgenomen aan de Tour Championship van 2023 en eindigde hij 2023 ruim binnen de top 50 van ’s werelds beste spelers.

The Masters biedt Hatton een zeldzame kans om zijn wereldranking te verbeteren, en hij zal hopen voort te bouwen op zijn beste optreden op het toernooi, een T18-finish in 2021.

Adrian Meronk

Adrian Meronk uit Polen, die onlangs lid werd van het LIV Golf circuit, verzekerde zijn positie op The Masters, nadat hij in 2023 als 48e op de wereldranglijst eindigde, twee plaatsen binnen de grens voor kwalificatie.

Na vorig jaar de cut te hebben gemist tijdens zijn debuut op het toernooi, kan het alleen maar beter worden voor het nieuwe lid van Cleeks GC in 2024.

Joaquin Niemann

Met zijn hoop op kwalificatie zo goed als dood en begraven, was Joaquin Niemann een van de drie spelers die een speciale organisatorische uitnodiging ontvingen voor The Masters.

De Chileen verkeert tot nu toe in topvorm dit seizoen, nadat hij twee van de eerste vier evenementen van het LIV-seizoen had gewonnen, evenals een recente overwinning op het Australian Open.

Als hij zijn goede vorm kan voortzetten, zou hij slechts de tweede LIV-speler kunnen worden die een major-kampioenschap wint terwijl hij deelneemt aan het afgescheiden circuit.