Het eerste golfnieuws

Steenkamer wint de Essent Twente Cup

ImageMet twee slagen verschil op de nummers 2 heeft Joost Steenkamer (foto) opnieuw een toernooi in Nederland gewonnen. Met 65 en 74 slagen eindigde hij op de Twentsche Golfclub in Twente op 139 slagen (-5).

Het weer was nog iets beter dan op de eerste dag, volgens een aantal spelers waren de holes moeilijker gestoken maar niet iedereen deelde die mening.

Op 2 slagen afstand eindigden Uhlenbeck, Kraaij en Gormley. De eerste van de drie Hiddo Uhlenbeck speelde een degelijke ronde en wist goede putts uit te holen. Hij maakte 3 birdies en 1 bogey over zijn ronde. De mooiste birdie maakte hij op hole 7. Daar sloeg hij een pitching wedge bijna in de hole en deze bleef vervolgens op 5 centimeter van de hole liggen. ?Mijn korte spel was vandaag echt goed en mijn drives waren redelijk, maar ik moest het vandaag echt hebben van de puts die vielen?, aldus Uhlenbeck. Hij eindigde zijn ronde met een birdie op 18 en dat is altijd lekker binnen komen in het clubhuis.

Hayo Bensdorp en John Boerdonk eindigden op de 5e plaats. Een groepje van 4 spelers eindigde met -1 op de 7e plaats: Renders, Schutz, Boekel en Woof . Slechts 11 van de 75 spelers slaagden erin om hun ronde gelijk of onder par te spelen.