Het eerste golfnieuws

Robert Karlsson wint het European Masters in Zwitserland

ImageRobert Karlsson (foto) is de derde winnaar van het European Masters in Zwitserland geworden die vanaf het begin in het toernooi leidde. De 33-jarige Zweed, zoon van een Zweedse greenkeeper, maakte 71 slagen op de laatste dag van het toernooi en dat bleek goed genoeg te zijn. Met 4 slagen verschil op de nummers twee Paul Lawrie en Trevor Immelman claimde hij zijn 5e toernooioverwinning op de European Tour.

Karlsson begon zijn ronde slecht met bogies op hole 2, 3 en 4 en voordat hij het wist stond niet hij maar Barry Lane als nummer 1 op de scoreborden. Maar gelukkig deden birdies op 5, 8, 11, 13 en 15 hem snel op eenzame hoogte komen. Na hole 16 was Lane helemaal geen risico meer voor Karlsson. Met een quadruple bogey kwam Lane van de hole. Op de 216 meter lange par 3 verloor Lane zijn bal en moest hij opnieuw naar de afslagplaats. Toen hij eenmaal had uitgeholed stond er een 7 op zijn kaart.

Karlsson kreeg de cheque van 250.000 euro onder ander uitgereikt door het fotomodel Cindy Crawford. Op de foto krijgt Karlsson de felicitaties van zijn caddie.

Eerder misten Robert-Jan Derksen en Maarten Lafeber de cut in het toernooi.