Het eerste golfnieuws

Zal Karlsson het Omega European Masters winnen?

ImageRobert Karlsson (foto) gaat na drie ronden van het Omega European Masters in Zwitserland aan de leiding met twee slagen. Hij speelde een foutloze derde ronde van 68 slagen maar zag desalniettemin zijn voorsprong slinken. Met een totaalscore van 14-onder par heeft hij een voorsprong van twee slagen op de Italiaan Emanuele Canonica die slechts 65 slagen nodig had.

De Zweed zei na afloop:?Ik maakte een paar goede up and downs, maar miste wel een aantal birdie kansen. Normaliter zou ik zes birdies maken en drie bogies voor hetzelfde resultaat. Ik ben tevreden met zoals ik speelde. Ik liet me niet afleiden door de prestaties van andere spelers. Als je daar op gaat letten kan je namelijk goed in de problemen komen, zeker in de derde ronde.

Voormalig winnaar Barry Lane speelde de beste ronde van de week met 64 slagen. Hij deelt de derde plaats op 11-onder par met 1999 Open winnaar Paul Lawrie en de Zuid-Afrikaan Trevor Immelman.

Canonica hoopt een tour kaart te krijgen aan beide zijden van de Atlantische Oceaan. ?Ik hou van de Amerikaanse banen want die zijn goed voor mijn spel. Als het me niet lukt om een kaart voor de Verenigde Staten te krijgen, dan blijf ik in Europa spelen?, aldus Canonica.