PGA Tour

Sony Open: Nick Taylor leidt met Webb Simpson in de achtervolging

Tweevoudig winnaar op de PGA Tour Nick Taylor heeft halverwege het Sony Open met twee voorsprong en 12-onder de leiding genomen in Hawaï. Webb Simpson staat samen met Stewart Cink, Russel Henley, Chris Kirk en Vaughn Taylor op twee slagen afstand in het klassement.  PGA-kampioen Collin Morikawa en Hideki Matsuyama staan met 9-onder op 3 slagen afstand van Taylor.

Een terugblik op de de tweede ronde van het Sony Open dat wordt gespeeld op de Waialae Country Club in Honolulu, Hawaï. 

De Canadees Taylor evenaarde de laagste ronde van de week met een acht-onder-62. Hij wist op vijf van zijn laatste zeven holes een birdie te maken om met 12-onder bovenaan het klassement te komen.

Simpson produceerde een drie-birdie finish om in de groep van vijf spelers te komen die de tweede plaats delen, terwijl Morikawa, de hoogst geplaatste speler in het veld, met negen onder gedeeld zevende staat.

“Putten was vandaag erg goed”, zei Taylor. “Ik heb eigenlijk nogal wat fairways geraakt, behalve op de laatste hole. Als ik zo goed blijf afslaan en zo veel kansen creëer om daarna de greens te raken zijn veel birdies mogelijk maar ik zal ze moeten blijven maken wil ik het toernooi winnen.”

Simpson heeft met 10-onder gezelschap gekregen van Stewart Cink, die een bogey-vrije ronde van 63 slagen had, Russell Henley, Vaughn Taylor en Chris Kirk, met 15 spelers die binnen drie slagen van de leiding het weekend ingaan.

“Vandaag was een droomdag om hier in Waialae te spelen”, zei Cink. “Er was een klein beetje vocht op de grond van gisteravond en het was gewoon een dag waarop je heerlijk golf kon spelen.”

Morikawa herstelde van een bogey op de openingshole en met vijf-onder-65 schoof hij binnen de top-10.  Titelverdediger Cameron Smith staat halverwege de wedstrijd op vijf slagen afstand van Taylor. 

Sony Open:  drie man delen de leiding in Hawaï