PGA Tour

Sony Open:  drie man delen de leiding in Hawaï 

Joaquin Niemann, Peter Malnati en Jason Kokrak delen de leiding met 8-onder na de eerste ronde van het Sony Open, een toernooi van de PGA Tour in Hawaï. Webb Simpson staat op drie slagen van de leiders en de nr.5 van de wereld Collin Morikawa op vier slagen afstand.

Niemann lijkt zijn goede spel niet kwijt te zijn nadat hij vorige week in een play-off verloor van Harris English tijdens het Sentry Tournament of Champions. Met een openingsronde van 62 slagen op de Waialae Country Club in Honolulu voegde hij zich bij Peter Malnati en Jason Kokrak bovenaan het klassement.

Het trio heeft een voorsprong van twee slagen op het achtervolgende peloton met daarin Daniel Berger, Vaughn Taylor, Jim Herman, Aaron Baddeley en Patton Kizzire.

‘Het was lekker om het toernooi zo te kunnen beginnen,’ zei Niemann. “Gewoon blij met de manier waarop ik speelde. Ik sloeg de bal geweldig vanaf de tee. Raakte mijn ijzers erg lekker en dichtbij de hole en maakte veel goede putts.” De nummer 31 van de wereld, die op de 18e een chip voor eagle wist te maken, is nog steeds op zoek naar zijn tweede PGA Tour overwinning.

PGA-kampioen Collin Morikawa staat op vier slagen afstand van de leiders. Zijn 4-onder kwam mede tot stand door een dubbel bogey op de 12e hole nadat met zijn afslag hij water had gevonden. Titelverdediger Cameron Smith begon met een drie-onder 67 het toernooi. Webb Simpson wist tot nu toe in acht van zijn laatste negen starts in de PGA Tour een top 20 positie te behalen.