PGA Tour

Sony Open: Brendan Steele leidt met twee slagen verschil voor Kevin Na en Joaquin Niemann

Brendan Steele heeft op de derde dag van het Sony Open met 61 slagen zijn laagste ronde in zijn PGA Tour-carrière gemaakt. De 37-jarige met Wilson spelende Steele nam met 18-onder een voorsprong van twee slagen op Kevin Na, die eveneens in 61 slagen rond ging, en Joaquin Niemann. Steele verloor vorig jaar in een play-off verloor van Cameron Smith.

“Ik heb het gevoel dat ik heel goed swing en mijn course management is ook erg goed”, zei Steele. “Ik ben nu al opgewonden voor de uitdaging van morgen. Ik weet dat het heel zwaar zal worden maar ik zal gewoon mijn best doen en hopelijk is dat genoeg.”

Op weg naar het weekend met drie slagen van de leiding wist Steele met een putt van net iets meer dan 6 meter op de eerste hole birdie te maken en van drie meter op de zesde en met birdies op 8 en 9 ging hij in 4-onder de eerste 9 door. Op 10 en 12 wist hij op bijna eenvoudige manier ook birdies te maken had een tap-in op de 15e en zijn putt van bijna 8 meter op de 17e viel ook voor birdie. Op de 18e verdween zijn afslag in een fairway bunker sloeg vervolgens een lay-up en zijn derde dicht genoeg bij de hole om opnieuw birdie te maken. 

Kevin Na leek naar een ronde van 59 te streven na twee birdies en een eagle op de 9e en vier opeenvolgende birdies op de 11e, 12e, 13e en 14e hole. Helaas miste hij binnen 3 meter putts voor birdie op de 15e als de 17e. Een birdie in de laatste hole bracht hem op 16-onder. Niemann evenaarde deze score nadat hij zijn vlekkeloze 63 had afgesloten met een birdie-eagle finish.

Charlie Hoffman is met 15-onder op drie slagen afstand van de leiders samen met Peter Malnati, Stewart Cink, Russell Henley en Chris Kirk. Nick Taylor, leider na de tweede ronde, kwam met 68 slagen van de baan en staat nu op vier slagen achter Steele samen met Marc Leishman, Daniel Berger en Keith Mitchell.

Door de dreiging van slecht weer op zondagmiddag en verder slecht weer op maandag heeft de PGA Tour de starttijden met twee uur vooruitgeschoven voor de laatste ronde, waarbij het spel rond 15.00 uur lokale tijd moet eindigen.