Sony Open: Kevin Na wint!

Kevin Na heeft met een slag voorsprong op Joaquin Niemann en Chris Kirk in Honolulu het Sony Open gewonnen. De leider na de derde ronde, Brendan Steele, eindigde op gedeelde vierde plaats naast Webb Simpson en Marc Leishman nadat hij een voorsprong van drie slagen op de laatste negen had laten glippen

Een goede finish van de 37-jarige Na zag hem op een spannende zondag in de Waialae Country Club met vijf-onder-65 en op 21-onder eindigen.

Na wist op de tweede hole vanaf 4.5 meter birdie te maken en op de negende vanuit de greenside bunker zijn derde slag dicht bij de cup te krijgen om daar eveneens met een birdie te hole af te lopen.

Op de tweede negen miste van redelijke korte afstand zijn birdie op de 11e en een drie putt op de volgende zorgde voor een bogey. Met birdies op 13, 14 en 15 en op de 18e wist Na zijn overwinning veilig te stellen. Zijn overwinning tilt hem naar de tiende plaats in het FedExCup-klassement

Niemann, tweede in het Sentry Tournament of Champions van vorige week, was gelijk met Na na de turn voordat hij de green op de 315-meter lange 10e hole in één keer wist te raken en met twee putts birdie maakte en waarna de Chileen er nog een toevoegde van anderhalve meter bij de par-vier 12e.

Kirk, die het laatste evenement van zijn medische verlenging speelde,  had de score in het clubhuis op 20-onder gezet en moest wachten op de rest. Met een gedeelde tweede plaats verzekerde de 35-jarige zich opnieuw van een tourkaart voor het nieuwe seizoen. Hij was in 2019 langdurig afwezig op de PGA Tour om problemen met alcoholisme en depressie aan te pakken en liet naderhand weten zeer gelukkig te zijn met het halen van het speelrecht en daarmee een slechte periode kon afsluiten.

Kirk, die deze week 148,93 FedExCup-punten moest verdienen om zijn kaart te behouden, pakte 245 punten met zijn tweede plek.

Steele, de nummer twee van vorig jaar en leider na de derde ronde, had een voorsprong van drie slagen na een 6 meter eagle putt op de negende maar de drie putt op de tiende en een bogey op de 14e liet hem uiteindelijk met 19-onder op 2 slagen eindigen van de winnaar. 

Hij deelde de vierde plaats samen met Webb Simpson en Marc Leishman. Collin Morikawa eindigde in het toernooi met 18-onder.