Ecco Golf komt met speciale Henrik Stenson Iceman golfschoen

Het baanbrekende Deense golfschoenenmerk ECCO GOLF breekt opnieuw de standaard voor golfschoenontwerp met de creatie van een speciale editie de ‘Iceman’ ECCO S-THREE-stijl die wordt geïntroduceerd door ambassadeur Henrik Stenson, op het Abu Dhabi HSBC Championship deze week.

Als eerbetoon aan Stensons bijnaam, is ‘The Iceman’-schoen verkrijgbaar in zwart-witte kleurstellingen, met een ijsblauwe en witte kleur in de tussenzool, evenals het gebarsten leren bovenwerk en is ontwikkeld door de wereldleidende innovators.

“Het is geweldig om de krachten te bundelen met ECCO GOLF om‘ The Iceman ’schoen te creëren,” zei Stenson. “Het merk staat bekend om zijn toewijding aan het leveren van kwaliteit, comfort en stijl en deze schoenen vertegenwoordigen precies dat.

Stenson zal deze nieuwe schoenen dragen tijdens het Abu Dhabi HSBC Championship, dat deze week plaatsvindt en het openingsevenement vertegenwoordigt in het 2021 European Tour-schema. Een versie van de ‘The Iceman’ -schoen zal in het voorjaar verkrijgbaar zijn voor het publiek en is een van de zeven verschillende kleurstellingen in de bijgewerkte S-THREE-collectie.

Stenson heeft een geweldige carrière achter de rug sinds hij in 1998 prof werd en werd de eerste mannelijke Zweedse hoofdkampioen toen hij het 2016 het Open Kampioenschap won met een recordaantal van 264 slagen.

Stenson, tweevoudig European Tour Golfer of the Year (2013 en 2016) en Olympisch zilveren medaillewinnaar, heeft meer dan 300 weken in de wereldtop tien gestaan ​​tijdens een illustere carrière waarin hij meer dan 20 Tour-overwinningen heeft behaald.

Een revolutionair hybride model dat prestaties op de baan combineert met stijl natuurlijk, het baanbrekende S-THREE-ontwerp levert dynamisch comfort en moderne looks van de tee-box tot het clubhuis en daarbuiten.

De nieuwste doorbraak op het gebied van directe injectie-innovatie, ZONAL FLUIDFORM ™ -TECHNOLOGIE, creëert een voorgevormde tussenzool met drie verschillende zachtheidzones om de juiste balans tussen demping en stabiliteit te garanderen, precies waar u het nodig hebt.

De hiel van de tussenzool is ontworpen voor gemiddelde zachtheid om de juiste hoeveelheid demping en comfort te garanderen, terwijl het centrale deel van de tussenzool een hogere mate van stijfheid heeft om uitstekende laterale stabiliteit te bieden tijdens de swing. De voorkant van de tussenzool wordt geleverd met het hoogste niveau van zachtheid voor uitzonderlijk loopcomfort.

ZONAL FLUIDFORM ™ is een baanbrekende technologie voor ECCO GOLF en de schoenenindustrie als geheel. Dankzij het geavanceerde injectieproces met meerdere secties heeft de tussenzool van elk paar S-THREE-schoenen exclusieve kenmerken en unieke kleurovergangen tussen de verschillende secties. Dit geeft elk paar schoenen een onderscheidende uitstraling, perfect voor golfers die van een individuele stijl houden.

Het bovenwerk van de schoen is gemaakt van dikker ECCO SOFT CALF NAPPA-leer, gemaakt in ECCO’s eigen looierijen, met 100% waterdichte en ademende GORE-TEX-technologie die de voeten droog en comfortabel houdt onder alle omstandigheden.

Een dubbele laag neopreen in de kraag en hiel zorgt voor meer vulling voor extra draagcomfort tijdens de swing, terwijl ECCO FLUIDFORM ™ Direct Comfort-technologie zorgt voor een fijn afgestemde balans tussen demping en rebound.

Het bekroonde ECCO DYNAMIC TRACTION SYSTEM ™ (E-DTS ™) buitenzoolontwerp biedt meer dan 100 tractiebalken en 800 tractiehoeken voor uitstekende grip onder alle speelomstandigheden.

S-THREE demonstreert de toewijding van ECCO GOLF aan innovatie door middel van een baanbrekende reeks functies en voordelen, waaronder:

Ecco Golf komt met speciale Henrik Stenson Iceman golfschoenZONAL FLUIDFORM ™ -TECHNOLOGIE toegepast in de tussenzool van polyurethaan die drie verschillende zones creëert met drie afzonderlijke niveaus van stijfheid

Zone 1- Comfort: Hiel van de tussenzool is ontworpen voor gemiddelde zachtheid om meer demping en comfort te garanderen
Zone 2 – Stabiliteit: het centrale deel van de tussenzool heeft een hogere stijfheid om uitstekende laterale stabiliteit tijdens de swing te leveren
Zone 3 – Flexibiliteit: de voorkant van de tussenzool wordt geleverd met het hoogste niveau van zachtheid voor gegarandeerd loopcomfort en flexibiliteit
Het creëert ook een integrale, flexibele en duurzame verbinding zonder compromissen.

De schoen zal rond de 179 euro gaan kosten.