Si Woo Kim wint The American Express

Voormalig Players-kampioen Si Woo Kim hield zijn moed vast om twee van de laatste drie holes een birdie te maken en zo de overwinning te behalen in The American Express. Patrick Cantlay, die 11 birdies in zijn laatste ronde maakte voor 61 slagen eindigde met 22-onder op 1 slag afstand van de 25-jarige Kim. Het werd voor Kim zijn eerste PGA Tour-titel sinds bijna vier jaar.

De Zuid-Koreaan maakte birdies op 16 en 17 en behaalde met een bijna zenuw loze par op het laatste de overwinning.

Cameron Davis flirtte ook nog even met de leiding, net als Tony Finau die twee grote fouten maakte op de tweede negen en zo nog op zijn lange zoektocht naar een tweede PGA Tour-overwinning moet wachten.

Finau stond na de derde ronde gelijk aan de leiding en hield deze ook na birdies op de eerste twee holes om vervolgens drie goede kansen te missen, waaronder een van iets meer dan een meter op de zevende. De big-hitting Amerikaan birdiede acht en 10 om op gelijke hoogte te blijven als leider maar hij zijn tweede slag naar de green van de 11e verdween het water in links van de green, na een goede pitch die op nog geen 70 cm van de hole eindigde miste hij zijn par putt en maakte bogey.

In de resulterende zes holes maakte hij nog een bogey op 14 en birdies op 15 en 18 om met 19-onder het toernooi te eindigen.

Kim zag op het scorebord dat hij er goed voorstond. Op de 16e eindigde zijn bal net buiten de beruchte diepe bunker en kon hij met twee putts een birdie laten noteren. Op de 17e, de eiland green, sloeg hij hem netjes midden green. Hij de putt tot in de perfectie en boorde 5.5 meter zijn bal zo de hole in en daarmee een voorsprong van 1 slag kreeg.

Kim’s derde Tour-overwinning was zijn eerste sinds zijn schokkende triomf met drie slagen voorsprong in The Players Championship in 2017.

Cantlay moest dit keer genoegen nemen met een tweede plaats nadat hij alleen al in het weekend 20 birdies had gemaakt.

https://youtu.be/MKJbZq-YUZU