DP World Tour

Abu Dhabi Championship: Joost Luiten 35e en Tyrrell Hatton wint toch!

Een ronde van 71 slagen op de laatste dag van het Abu Dhabi Championship heeft niet de gewenste sprong in het eindklassement voor Joost Luiten opgeleverd. Het werd 17 holes in par en met slechts 1 birdie eindigde de 35-jarige Nederlander met 4-onder op de golfbaan van de Abu Dhabi Golf Club op de gedeelde 35e plaats. Luiten ging gedurende het toernooi rond in 69, 70, 74 en 71 slagen. 

Tyrrell Hatton heeft de overwinning gepakt in Abu Dhabi en wel met vijf slagen afstand van Rory McIlroy.  De Noord-Ier McIlroy is nog steeds op zoek naar zijn eerste Rolex Series-titel nadat Tyrrell Hatton zijn vierde claimde na een mooie afsluitende ronde van 66 slagen die de Engelsman naar een dominante overwinning op het Abu Dhabi-kampioenschap stuwde.

Hatton verwacht nu McIlroy voor te blijven om de Britse nummer 1-status te claimen. De 29-jarige Engelsman hield op de laatste dag de bogeys van zijn kaart en ging naar een overwinning met vier slagen voorsprong op de Australiër Jason Scrivener die als tweede eindigde.

McIlroy leidde met één slag toen hij zijn vierde en laatste ronde inging. Hij kende een goede start met birdies op 2 en 3 maar toen begonnen de problemen. De bogeys op 4 en 8 zorgden ervoor dat hij gelijk aan par bleef. Met opnieuw twee birdies en twee bogeys in zijn tweede 9 holes eindigde de Noord-Ier met 72 slagen op 13-onder par. 

Hatton wist met drie birdies in zijn eerste 9 het verschil al te maken en toen hij daaropvolgend nog een drie birdies in zijn tweede negen wist te maken, had hij de trofee binnen.

Scrivener wist met zijn tweede plaats en een cheque van 888.880 dollar direct zijn grootste betaaldag van zijn carrière te behalen en dat was mede te danken aan zijn 29 slagen in zijn tweede 9 holes. Zijn 66 slagen evenaarden de ronde van Hatton.

Hatton zou wel eens op de vijfde plaats van de wereld kunnen komen te staan ​​als de ranglijst maandag wordt bijgewerkt, maar dit is weer afhankelijk van waar Patrick Cantlay eindigt in The American Express. Hatton verdiende ruim 1.3 miljoen.

Voor McIlroy werd het zijn achtste top-drie finish in Abu Dhabi. Tommy Fleetwood kelderde naar beneden in het klassement na een bogey op 16 en een dubbele bogey zes op de 17e. Hij werd uiteindelijk met 10-onder gedeeld zevende.